Адком показаха WACOM таблети в Дома на хумора и сатирата в Габрово

2510
Адком показаха WACOM таблети в Дома на хумора и сатирата в Габрово

Представен беше най-новият продукт Cintiq Companion – съчетание от мощна работна станция и графичен дисплей-таблет, който позволява мобилност и креативност навсякъде.

Събитието се проведе в Дома на хумора и сатирата в Габрово. То беше организирано от художниците от секция „Комикс” към СБХ и официалния дистрибутор на WACOM за България –фирма АДКОМ

Всички посетители имаха възможността да видят и тестват най-новите модели графични таблети. Организира се и Конкурс за детска рисунка на тема „Символи на хумора”. В него се включиха деца на възраст между 5 и 12 години, които показаха невероятни умения в рисуването с графичен таблет. Оценяването на рисунките беше осъществено от тричленно жури в състав: Петър Станимиров – Председател на секция „Комикс” към СБХ, Антон Стайков – художник и журналист, автор на ”Кратка история на българския комикс” и Йорданка Шиякова – Завеждащ отдел „Изобразително изкуство” в Дома на хумора и сатирата.

 

WACOM таблети в Дома на хумора и сатирата в Габрово

Фирма АДКОМ подсигури наградите в конкурса като победителят получи таблет WACOM IntuosPen.

Наградените участници са:
1-во място – Никол Димитрова – 7 г.
2-ро място – Кристина Мичева – 8 г.
3-то място – Веско Фурнигов – 5 г.
Поощрителна награда – Елена Морфова – 5 г.
Поощрителна награда – Билян Костадинов – 6 г.

Източник: Адком

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.