АДКОМ ще представят таблетите от серията Bamboo

2528

Официалното им представяне за България ще бъде в рамките на специализираното изложение за дизайн, печат, реклама и визуални комуникации EXPO PRINT & IMAGING, което ще се проведе от 28 до 31 октомври 2009 г. в Интер Експо Център – София.

По-долу ще намерите описание на новата генерация таблети от серията Bamboo:

Произведени от Wacom, те представят нова вълнуваща технология, която може да промени напълно цифровия Ви живот. Чрез комбинацията от мултифункционално докосване и уникалната технология на таблета в едно устройство, новото Bamboo и новото Bamboo Fun дават нов, непосредствен начин за използването на компютъра. Веднага след като изберете начин да изразите себе си, средствата са буквално на една ръка разстояние. Вие можете или да използвате вкарване на информацията с пръсти или писалката за повече точност и прецизност. Алтернативата между двата метода за входна информация е бърза и лесна. Bamboo дава възможност на всеки един да бъде творец. Той е перфектното устройство за себе изразяване, когато всеки ден създавате документи, презентации и блогове или когато комуникирате с приятели, колеги и семейството. Продуктовата линия включва: Bamboo, Bamboo Fun (малък и среден), Bamboo Pen и Bamboo Touch. Всички модели са в пропорции 16:10 и имат разделителна способност 2540 линии/инч при работа с писалка и 101.6 линии/инч при работа с пръсти. С изключение на Bamboo Touch, където не е включена писалка и Bamboo Pen, където нивата на натиск на писалката са 512, при другите модели чувствителността на писалката е 1024 нива. Всяко Bamboo е окомплектовано с Bamboo Dock и Bamboo Minis, и в зависимост от модела с други полезни софтуерни приложения. Изберете Вашия фаворит- и стъпете в новата ера на вдъхновението.

BAMBOO
FUN PEN & TOUCH ДОКОСВАНЕ НА ТВОРЧЕСТВОТО
УНИКАЛНО УСТРОЙСТВО ЗА ТВОРЧЕСТВО – В ДВА РАЗМЕРА.
Оформен в сиво и бяло, той се предлага в два размера – малък и среден. И двата размера дават изключително прост, вдъхновяващ и спонтанен начин да изразите Вашето творчество чрез по естествено изглеждащи картини или чертежи. Или Вие можете да направите ретуш, да обработвате снимки или да персонализирате Вашите документи чрез ръкописни бележки, скици или драсканици.
Нещо повече, Bamboo Fun предлага нови преживявания. Просто изберета икона, отворете меню или стартирайте приложение само с почукване на пръстта. С двата пръстта Вие лесно можете да мащабирате или завъртите снимка, да преминавате през уеб страници или да прелистите фото албум.
Bamboo Fun е с лъскав и елегантен дизайн, който Ви дава възможност за работа както с дясна, така и с лява доминираща ръка, както и допълнителни удобства като вградена поставка за писалката и програмируеми експресни бутони ExpressKeys, улесняващи професионалната Ви работа. Таблета е окомплектован с голямо разнообразие от полезни Bamboo Mini софтуерни приложения в Bamboo Dock, както и пълните версии на Adobe Photoshop Elements и ArtRage – Bamboo Fun
Medium дори идва с пълна версия на Corel Painter Essentials. Използвайте Bamboo Fun с всяка операционна ситема, за да повишите осезаемо резултатите от творческата Ви рбота.

BAMBOO PEN – ЗНАК НА ИНДИВИДУАЛНОСТТА
ЛЕСНИЯТ НАЧИН ДА ИЗРАЗИТЕ ВАШАТА ИНДИВИДУАЛНОСТ.
Bamboo Pen предлага голямо разнообразие от опции за персонализиране на всичко, което правите на компютъра. Възползвайте се от бърз и ясен начин да покажете на хората какво мислите. Всичко това с почукване на писалката. Със своя ултра тънък дизайн, Bamboo Pen е специално произведен за хора работещи както с дясна, така и с лява ръка и има за по-голямо удобство има вградена поставка за – новата тънка писалка.
Можете да добавите Вашата собствена отличителна индивидуалност на всичко, което правите – с ръкописно написани бележки, скици или драсканици в мейлите, писмата, симките, презентациите или други документи. Редактирайте мислите директно в документите. Насладете се на един нов и увлекателен начин за писане, рисуване и творене.
Таблета е окомплектован с голямо разнообразие от полезни Bamboo Mini софтуерни приложения в Bamboo Dock, както и пълната версия на ArtRage. Няма значение с каква операционна система работите: време е да отключите Вашата творческа индивидуалност – с Вашето Bamboo Pen.

BAMBOO TOUCH – ЕСТЕСТВЕНОСТ НА ДОКОСВАНЕ.
ВНЕСЕТЕ ЛЕСНОТА ВЪВ ВАШИЯ ДИГИТАЛЕН ЖИВОТ.
Новото Bamboo Touch е перфектната възможност да разширите значително Вашата област на работа. Новото Bamboo Touch опростява работния Ви процес и Ви дава съвсем нов начин на работа. Bamboo Touch е гъвкав и интелигентен и може лесно да се адаптира към Вашите нужди.
Широката повърхност на Bamboo Touch осигурява място да извършвате най-често използваните движения с ръка. Независимо дали прелиствате електронна книга, презентация или друг документ или мащабирате уеб сайт или снимка, Вие ще се насладите на неговия необикновен комфорт в работата с Bamboo Touch.
Но това не е всичка: многообразие от полезни Bamboo Mini софтуерни приложения в Bamboo Dock. Направете всяко движение с ръка – лесно и интуитивно.
На щанда на АДКОМ ще бъдат изложени още:

  • Таблетите от новата серия Intuos 4 – отличават с нов сензор на върха на писалката, която има 2048 нива на натиск – 2 пъти повече в сравнение с таблетите от серията Intuos3 и дава възможност за несравним контрол и чувствителност. По-този начин работата в софтуерните приложения е много по-прецизно. Таблета е с нов дизайн, има 8 бутона, които са разположени така, че да можете да се използват само с едната ръка, а между тях е програмируемия бутон Touch Ring, което прави функциите като скролване, зуум, коригиране големината на четката, въртене на платното за рисуване и селекция на слоевете (layer) много по – ефикасно отколкото при останалите модели.
  • Богата гама скенери – офисни, документни, професионални, мобилни и медицински, за всеки с характерни и индивидуални нужди. Най-новия продукт на световно известната фирма Microtek е специализирания скенер за рентгенови снимки MediScan 6000. Скенера може лесно да конвертира рентгеновите филми в цифров формат за пациенти, болници и офис данни. Той улавя детайлите в светлите и тъмни зони с високата си оптична разделителна способност и динамична плътност 4.0 Dmax. Площта на сканиране е от 2″x2″ до 14″x35″, лесен е за експлоатация, почистване и обслужване. Ще имате възможността да видите и най-новия мрежов документен дуплекс скенер на AVISION – NetDeliver @V2800. Той е с възможност за двустранно сканиране, може да се управлява дистанционно по мрежата с вградена уеб страница. Други предимства са: сканиране на документи и изпращането им директно до e-mail адресите, запазване на 2,000 e-mail адреса, сканиране на документи и запазване в цифров формат на посочен сървър, компактно листоподаващо устройство с капацитет 50 листа, сканиране документи и изпращане по факса, ако @V2800 е свързан с поддържан от него принтер и телефонна линия, сканиране документи и отпечатване на копия, ако @V2800 е свързан с поддържан от него принтер и разширени функции за сигурност – включващи парола за достъп и инструменти за администриране.
  • Подобаващо място е отделено на широкоформатния принтер на MUTOH – ValueJet 1204. Четирицветеният еко-солвентен принтер е с производствени скорости до 14 м²/ч. Машината намира широко приложение във външна и вътрешна реклама, като в комбинация с режещ плотер, постигате завършен продукт със супер качество на конкурентна цена.
  • Когато става въпрос за рентабилни решения не пропускайте да отделите внимание на Mutoh DrafStation – най-достъпната машина за трансферен или сублимационнен печат.
  • Сега е моментът ако искате да разполагате с качествен режещ плотер. Супер цени за серията Ultima на Mutoh.
  • Традиционното представяне на цифрово оборудване на компания Ксерокс и тази година ще бъде с премиера. Две нови устройства заемат мястото си в продуктовата гама: WorkCentre™ 7765 ще даде възможност на повече потребители да разполагат с професионално оборудване на достъпни цени; любителите на нови технологии могат да видят HiQ LED технология за цветен печат в устройството WorkCentre™ 7425. И към двете машини има контролер за печат.
  • За да бъдем максимално полезни, ще покажем и печатни устройства от офисния клас продукти на Ксерокс, които биха заели достойно мястото си в търговския или дизайнерския отдел. И в този клас продукти, духа на рентабилност е особено изразен с новия твърдопечатащ принтер Phaser 8860, при който цветна страница = черно-бяла, с невероятно качество.
  • Още една възможност за разширяване на Вашия бизнес – качествени материали за апликация върху плат на американската фирма Stahls. Материалите са разделени в две групи – CADCOLOR фолиа за еко-солвентен печат и CADCUT цветни фолиа за рязане. Термо-трансферните магнитни преси на Stahls – най-удобните, здрави, качествени и лесни за работа преси, предлагащи се на българския пазар на разумна цена.

Източник: Адком

Интернет портал за печатни технологии.