Датчик помага за предотвратяване на грешки при печатните процеси

1593

BIS510 – системата, разработена от Pepperl и Fuchs предпазва от поставяне на грешна или обърната обратно страница по време на довършителните процеси на печатни изделия

Системата функционира с помощта на камера, като използва софтуер, който сравнява страниците, записани в паметта с тези, които реално се подават от техниката. В случай на несъответствие се подава сигнал за спиране на контролната система и грешката се предотвратява. Скоростта на устройството позволява контрол със скорост до 12 страници в секунда и не изисква настройка от оператор, за да работи.

Софтуерът, разработен от Optigraf, e надежден и работи с произволни комбинации от текст, графики и изображения, използвани настраниците. Софтуерът се съобразява с качеството на печата, така че по-нискокачествените отпечатъци не задействат системата. Камерата и системата за обработка на данните на BIS510 могат да четат баркодове и цифрови кодове, което ги прави приложими за пощенски кампании, производство на опаковки за лекарства и други приложения.

Вграденото осветление на BIS510 е с висок интензитет гарантира повтаряемост на резултатите, независимо от осветеността на околната среда.
BIS510
Източник: www.pepperl-fuchs.com.au
Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.