Дисплеи на Samsung получиха маркировка Pantone Validated

819
Дисплеи на Samsung получиха маркировка Pantone Validated

Pantone си партнира със Samsung Display Corporation, за да може техни дисплеи с QD-OLED технология да станат „Първи в света“ валидирани за цветовете от скалите Pantone Matching System (PMS) и Pantone SkinTone

Samsung Display е първият производител на дисплеи в света, който участва в програмата Pantone Validated и Pantone SkinTone Validated – признат в индустрията стандарт, който позволява на производителите на дисплеи, телевизори, мобилни устройства и принтери да тестват и валидират своите устройства за автентично симулиране на пълната гама от цветове Pantone PMS и SkinTone. За да получат маркировка Pantone Validated, панелите трябва да отговарят на критериите за обективно тестване на Pantone и да могат автентично да симулират разнообразния набор от цветове от скалите PMS и SkinTone на Pantone.

 

QD-OLED 2023

 

QD-OLED 2023 (Quantum-dot, organic light-emitting diod) панелите на Samsung Display (77,65 и 55 инча) ще бъдат първите в света дисплей панели с одобрение „Pantone Validated“ от Pantone. Те ще бъдат интегрирани в телевизори и дисплеи на Samsung, както и в други на трети страни и вече са признати за възможността си да възпроизвеждат вярно над 2000 Pantone PMS цвята и над 100 Pantone SkinTone цвята.

Можете да получите допълнителна информация и да разгледате пълния списък с дисплеи, които са получили до момента Pantone Validated. Обърнете внимание в списъка на параметрите цветно пространство и кои скали (PMS/SkinTone) покрива валидацията.

 

Pantone Validated Pantone SkinTone Validated

Вижте още полезна информация:
Какво представлява технологията QD-OLED 2023 на Samsung.
Какво означава стикерът „Pantone Validated“ на лаптопа ви
Pantone представиха първата в света програма за валидация на телесни тонове

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.