Имат ли бъдеще хартиените USB памети?

2467

Art. Lebedev Studio представиха дизайнерска концепция за USB флаш памети за еднократна употреба, направени от хартия. Boardy вече предлагат подобен продукт.

хартиените USB паметиКонцепцията на Lebedev е няколко устройства да се предлагат на перфориран лист. Когато искате да използвате едно от тях, просто да го късате и включвате в компютъра. USB паметта за еднократна употреба може да по-лесна за употреба и дори по-екологична от други медии. Например, в някои случаи тя може да замени употребата на пластмасови CD и DVD носители.

Основният проблем, пред който са изправени устройства е цената на производството им. Ако те са достатъчно евтини, могат да се използват за запис на презентации, проекти, песни или видеоматериали, които да бъдат раздавани безплатно. След това могат да бъдат използвани от получателя и за други цели.

Концепцията на Lebedev има и още едно предимство – може с лекота да бъде надписана с всички, което пише върху хартия. Очевидни са и възможностите за офсетов или цифров печат върху паметите, които може да се окажат подходящи за брандирането им за рекламни кампании или други цели.

хартиените USB паметихартиените USB памети

Подобен продукт вече се предлага от Boardy. Става дума за устройство, направено от рециклирана хартия. Холандската компания предлага и възможност за печат върху паметта. Цените обаче, не са толкова ниски, че да осигурят широко разпространение на продукта.

Източник: teleread.com, boardyproducts.nl
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.