Интелигентна писалка за таблети и дигитален помощник от Adobe

4385

На конференцията МАХ, Adobe изненада всички, като представи новите си хардуерни продукти Project Mighty и Napoleon.

Mighty

Mighty е  дигитална, чувствителна на натиск писалка за таблети, която притежава голямо разнообразие от възможности.

На презентацията от Adobe показваха как новото им устройство работи с iPad, но е тясно специализирано за продуктите на  Adobe.

Mighty

Napoleon от своя страна много прилича на модерно дистанционно на Apple. С негова помощ ще можете лесно и бързо да нарисувате (начертаете) прави линии или дъги, като използвате  вградените инструменти и електронна писалка като Mighty.

Napoleon

Mighty силно наподобява Jot Touch 4, но с пълен достъп до услугите на Аdobe’s Creative Cloud  зад гърба си. Нарисуваното с нея можете да изтриете с помощта на пръст. Тя притежава LED, който променя цвета си в зависимост от това какво правите в момента.  Химикалката не е обвързана с конкретен таблет, даже напротив само с нейна помощ можете да пренасяте изображения от едно устройство на друго.

Това все още е проект в R&D фаза, отбелязаха от Adobe, но той несъмнено ще бъде реализиран, увериха от фирмата. Истинският въпрос е ще могат ли да бъдат новите модели конкурентни на вече съществуващи устройства, като тези от Wacom серията, които притежават много добра чувствителност и се използват дори и от художници?

Източник: techcrunch.com
Преведе: Радина Дойнова

Интернет портал за печатни технологии.