Калибратор за принтери Spyder3 Print

3842

Благодарение на калибратора Spyder3, вашият монитор разкри истинските си цветове. Но, как стои въпросът с принтера Ви?

Откривате ли, че цветовете на изображенията, разпечатани от принтера Ви, не винаги съвпадат напълно с това, което виждате на монитора?

Проблемът се състои в това, че цветността на отпечатъка от принтера е различна, дори при два еднакви модела, а също така зависи и от хартията и мастилата, които ползвате. Решението е едно: да създадете цветови профил за принтера Ви – същото, което вече сте сторили и с монитора си.

Разяснение на процеса в четири стъпки:
  • Принтирайте цветовия шаблон на медията, за която искате да направите профил. Изключете управлението на цветовете от драйвера на принтера.
  • Прочетете квадратчетата от шаблона с помощта на Spyder3Print устройството. Цялата процедура отнема не повече от 10 минути.
  • След като приключите с прочитането на шаблона, софтуерът на Spyder3Print автоматично ще създаде точен цветови профил, съобразен с мастилата и хартията, които ползвате.
  • Използвайте създаденият от Вас ICC профил, когато разпечатвате изображения. По този начин, принтерът ви и софтуера за управление ще могат да възпроизведат точно и безпроблемно цветовете на отпечатъците.

Пълната информация можете да се намери на следния линк: download.datacolor.eu

Източник: Адком

Интернет портал за печатни технологии.