Мониторите на Eizo и NEC вече предлагат калибрация чрез i1Display Pro на X-Rite.

2248

Eizo вече предлага калибрация за мониторите си ColorEdge чрез софтуера си ColorNavigator за иновативния продукт на X-Rite i1Display Pro. От своя страна, NEC предлагат на потребителите на решенията си SpectraView поддръжка на i1Display.

i1Display Pro
Eizo Nanao вече предлага технологията на X-Rite за измерване на цветовете за широк спектър специалисти, включително в областта на фотографията, предпечата и графичния дизайн. „i1Display Pro постави нови стандарти в калибрация в областта на фотографията, графичния дизайн и за всеки, който държи на точното възпроизвеждане на цветовете.” каза Thomas Kunz, маркетинг мениджър на X-Rite. „За X-Rite е чест, че сериозен производител като Eizo избра да лицензира технологията на X-Rite за измерване на цветовете на екрана. Eizo разчитат на възможностите на хардуера на i1Display Pro да калибрира точно и с постоянни резултати.”

„Точното възпроизвеждане на цветовете е основата, на която разчита всеки сериозен професионалист,” каза Tom Gadbois, специалист по цветовете в Eizo. „Компанията е щастлива да предложи на потребителите си достъп да технологията на X-Rite за контрол на цветовете i1Display Pro в комбинация с нашия софтуер ColorNavigator.”

Лицензната програма позволява на Eizo да предложи на клиентите си софтуерно решение, което ще позволи на собствениците на X-Rite i1Display Pro да го използват за калибриране на мониторите си, произведени от Eizo. Разработения от Eizo софтуер ColorNavigator опростява процеса на калибрация и осигурява предвидими резултати. ColorNavigator работи с широка гама измервателни устройства, за да предложи точна и надеждна калибрация на мониторите ColorEdge в рамките на минути.

„NEC избра технологията на X-Rite заради висококачественото измерване на цветовете от новия колориметър i1Display,” каза Art Marshall, продуктов мениджър на професионалните и медицински монитори в NEC Display Solutions. „Друг фактор за решението е , че NEC залага на задоволяване на потребностите на най-критичната част от потребителите си – професионалистите в областта на цвета”
NEC Display Solutions ще предлагат X-Rite i1Display под името SpectraSensor Pro в комплект със софтуера си SpectraView и като допълнение към мониторите SpectraView. Освен това, софтуерът SpectraView ще поддържа всички версии на i1Display Pro на пaзара, което ще даде на потребителите на NEC още една възможност за прецизна калибрация.

Решенията SpectraView съчетават технологията за монитори на NEC със сензор за измерване на цветовете и прецизен софтуер за калибрация. Резултатът е точна, пълноценна и надежда система за калибрация и софтуерни цветни проби.
Източник: http://www.xritephoto.com/
Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.