Нова химикалка от Wacom създава векторни копия, докато рисувате на обикновена хартия

5983

Новият продукт на Wacom се нарича Inkling. Той представлява цифрова писалка, която превръща мастилото, нанесено на хартията във векторни файлове със слоеве.


Тест на химикалката Inkling.

Има най-различни начини да създадете цифрово изображение, но ако предпочитате да го скицирате на хартия, ще ви трябва скенер, за да превърнете мастилото в цифрова информация. Резултатът е растерно изображение, не вектор.
Или поне, досега беше така. Wacom представиха новия си продукт, Inkling, който записва работата ви, докато скицирате върху хартия. Резултатът е векторен файл, който може да има много слоеве и можете да редактирате в Photoshop, Illustrator, и Autodesk Sketchbook Pro.

Inkling има две части: химикалка и приемник, който съхранява цифровата информация. Приемникът е безжичен и можете да го закачите на горната част на листа, върху който рисувате. Трябва да сте сигурни, че не заставате между върха на химикалката и приемника, защото сигналът няма да може да премине. Двете части се доставят в малка кутийка, която е и зарядно устройство.

Wacom подчертават, че Inkling е най подходящ за „нахвърляне на концепции и творчески мозъчни атаки”. Химикалката има 1 024 нива на чувствителност на натиск. Inkling се предлага със собствен софтуер, Inkling Sketch Manager. Той дава възможности за базово редактиране. За нанасяне на по-значителни корекции, Wacom препоръчват да използвате Illustrator или Photoshop (CS3 или по-нови) или Autodesk Sketchbook Pro 2011. Можете да запазвате файловете от Inkling като PNG, JPG, TIFF, BMP, SVG, или PDF.

Inkling струва 199 долара и ще излезе на пазара през втората половина на септември.

Източник: wacom.com
Текста написа: Мартин Новев

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.