Нов монитор, предназначен за фотографи от BenQ

4146
Нов монитор, предназначен за фотографи от BenQ

Новият SW2401PT улеснява обработката на снимки като възпроизвежда 99% от Adobe RGB цветовото пространство, базиран е на IPS технология и има черно-бял режим.

Нов монитор, предназначен за фотографи от BenQ

 

BenQ представи „първия фотографски монитор в света,“ SW2401PT. QHD дисплеят е с диагонал 24 инча, възпроизвежда 99% от а Adobe RGB цветовото пространство и е базиран на IPS технология. Според производителя новият монитор съчетава функции от висок клас за надеждно и постоянно възпроизвеждане на цветовете и пълна съвместимост с модерните DSLR фотоапарати. SW2401PT предлага още лесна софтуерна калибрация, Delta E<2, черно-бял режим и разделителна способност от 2560 x 1440 пиксела.

„BenQ с гордост представя първия монитор в света, проектиран специално за нуждите на професионалните фотографи и любителите,“ каза Bob Wudeck, вицепрезидент в BenQ America Corp. „Нашият нов монитор е оборудван с усъвършенствани възможности, които да подпомогнат процеса на редактиране на цветовете. Той възпроизвежда по-широк спектър цветове, а хардуерната калибрация позволява на потребителите да настроят чипа за обработка на изображението на монитора без промяна на информацията от видеокартата. Мощен, интуитивен и изключително усъвършенстван, SW2401PT позволява на фотографите да работят с цветовете с изключителна точност и да вложат повече творчество в работата си.“

Източник: benq.us
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.