Нов скенер от Microtek представя решение за медицински цели

2295

Скенерът Medi-6000 може лесно да конвертира рентгеновите филми в цифров формат за използване в болници.

Той улавя детайлите в светлите и тъмни зони с високата си оптична разделителна способност от 600 dpi, динамична плътност 4.0 Dmax и 16-битов цвят в степените на сивото. Скенера предлага на медицинските специалисти удобен начин за дигитализиране на рентгенограмите при употребата им в електронен вид.

В допълнение получените в цифров вид рентгенограми могат да бъдат разчетени, използвайки софтуера DICOM, който е опция и благодарение на предвидената от Microtek SmartCapture система може да бъде осъществена необходимата връзка. Нещо повече, дигитализираните файлове могат да бъдат лесно интегрирани в HIS (Болнична Информационна Система) / PACS (Система за Архивиране на Снимки и Комуникация) системи.

Скенера покрива многообразни размери на рентгенови филми. Минималната площ на сканиране на Medi-6000 е 2″ х 2″ (5,08 cm x 5.08 cm), а максималната 14″ х 35″ (35,56 cm х 88,90 cm). Интерфейса е Hi-Speed USB 2.0. Освен това скенера е лесен за експлоатация, почистване и обслужване.

Премиерата му за България бе по време на специализираното изложение Print&Imaging в края на месец октомври в IEC, където бяха показани и други нови модели, производство на Mictrotek.

Medi-6000

Източник: Адком

Интернет портал за печатни технологии.