Нов широкоформатен текстилен принтер Mimaki

4625

Според производителя, принтерът може да печата на гъвкави материали без разтягане или свиване на печата

Mimaki Европа обявиха, че от март 2010 ще доставят новия принтер за директен печат върху текстил TX400-1800B. Новата машина използва Adhesive Belt Carrier System, която фиксира гъвкавите материали, които имат склонност да се разтягат и свиват по време на печат. Така се избягва получаването на зони с неравномерен печат.

Tx400-1800B автоматично превключва подаването на мастило от празен към пълен пълнител, благодарение на UISS (Uninterrupted Ink Supply System) технологията на Mimaki. Това позволява печат на дълги тиражи без надзор, дори и през нощта.

Благодарение на мастиленоструйната технология, машината предлага висока ефективност за производство в малки серии и по заявка. Тя не изисква сложен и скъп процес на подготовка, което увеличава ефективността при печат на къси тиражи. Наред с това, Mimaki предлагат двулитрови разфасовки на мастилата си, които могат значително да намалят производствените разходи и да увеличат печалбата. Употребата на вода е намалена в сравнение с други технологии за текстилен печат, съответно вредното въздействие на околната среда е по-слабо.

TX400-1800B
Източник: www.mimaki.co.jp

Текста написа: Мартин Новев

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.