От края на 2009 AGFA стартира доставките на новия си LED принтер :Anapurna 2500 LED

1824
Spread the love

Той е солидно конструиран 2.5 m широко-форматен хибриден индустриален принтер, проектиран за печат на широк кръг от ролни и плоски материали за вътрешна и външна употреба.

:Anapurna 2500 LED

Принтерите :Anapurna 2500 LED използват собствена технология глави на Agfa в комбинация с високопроизводителни UV LED матрици, което дава ред предимства.
Led технологията позволява печат на по-широк кръг от материали и съответно разширен кръг от приложения, работейки в същото време с една по-ниска стойност на притежаване на машината.

:Anapurna 2500 LED печата в 3 режима на качество върху неспециализирани плоскости както и на ролни материали с ширина до 2,5 м (100″) и скорости до 60 м2/ч. Приложенията включват постери, билборди, подова графика, POS & POP дисплеи, изложбени панели, декори, конструкции на стелажи, рекламни панели и др. :Anapurna 2500 LED възпроизвежда дълбоки и наситени цветове при разделителна способност до 1440 dpi, използвайки произведени от Agfa UV curable мастила.

:Anapurna 2500 LED лампите излъчват UV-светлина с дължина на вълната 395 nm. Тази голяма дължина на вълната позволява фиксиране на мастилото по-навътре в слоя.
:Anapurna 2500 LED мастилото гарантира една изключителна адхезия, висока устойчивост на драскане и не лепкава повърхност на широк кръг от материали. ::Anapurna 2500 LED възпроизвежда широка цветова гама от искрящи и наситени цветове, каквито се изискват в повечето приложения за печат при външни условия.
  • :Anapurna 2500 LED възпроизвежда високо качество на широк кръг от плоски и ролни материали за различни приложения в рекламната и screen индустрия.
  • Мастилата :Anapurna 2500 LED UV позволяват силно наситени качествени цветове, фино оформяне на детайлите и гарантирано фиксиране с перфектно захващане към материала и изключителна устойчивост на изображението при широк кръг от материали.
  • :Anapurna 2500 LED печата с най-високо качество постери, фото-репродукции, билборди, подова графика, POS & POP дисплеи, изложбени панели, декори, конструкции на стелажи, рекламни панели и много други.

Сърцето на :Anapurna 2500 LED са уникалните глави на Agfa – Universal PrintHead. UPH са piezo глави със споделена стена и разделителна способност от 360 до 1440 DPI. Всяка глава изстрелва мастилото от 764 дюзи с честота 40kHz.
Със системата за автоматична поддръжка всички остатъци от мастило и други материали по и около дюзите се премахват ефективно и позволяват безпроблемен и надежден печат.

Медията се държи в състояние без обтягане по време на всяка последователна стъпка. Паралелно с това специална система за стягане предпазва медията от мърдане или приплъзване, независимо дали материала е на ролки или плоскости.

Пет литровите резервоари за всеки цвят подсигуряват висока автономност на подаването на мастило. Вътрешния буфер с мастило съдържа по 7 литра от всеки цвят и позволява на системата да поддържа постоянна температура на мастилото както и непрекъснато обезгазяване, които позволяват :Anapurna 2500 LED мастилото да бъде в перфектно състояние по всяко време за да подсигурят възможно най-доброто качество.

Солидния дизайн на машината, заедно с двойната ос за водене на каретата с главите осигуряват движение по цялата ширина на машината с максимална прецизност. Резултатът е точно поставяне на капката и надеждни предвидими резултати на печат.

Устройството за позициониране държи главите в една равнина и 100% паралелни една спрямо друга както и спрямо медията. Това позволява стабилен печат през цялото време.

Принтера :Anapurna 2500 LED има напълно автоматично разпознаване на медията, като ширината и дебелината се отчитат преди печат и каретата се позиционира на съответното място за начало на печата.

Стабилни, бързо фиксируеми и лесни за употреба, мастилата на Agfa :Anapurna 2500LED печатат с остър фокус и искрящи цветове на широк кръг от медии. Възпроизвеждайки изображения с фото-качество, мастилата предлагат идеално решение за множество приложения за вътрешна и външна употреба в големи размери. Живота в опаковката е гарантиран за 18 месеца.

Agfa Global Graphics предлага широк избор от продукти за поддръжка. Част от тях е софтуера Intellisyst, който позволява дистанционна диагностика и настройки по цял свят.
Ясно структурираният потребителски интерфейс прави работата с 2500 LED принтера лесна задача. Интерактивният тъч-дисплей води оператора ясно и удобно през различните операции преди и по време на печата.

Технологични предимства:

Отлична цена на придобиване
Led лампите имат дълъг цикъл на живот и консумират 50% по-малко енергия отколкото другите UV лампи.

Предсказуемо и последователно качество на печат
Тъй като изходната мощност е предварително известна и постоянна през целия процес на работа на led лампите, отпечатъците стават също предсказуеми и стабилни през даден тираж и неговото повторение след време.

По-широк кръг от приложения
Led лампите не излъчват инфрачервена топлина и поради това те не влияят в този аспект на медията. От тук транспорта на медии, чувствителни на топлина (пено-картони, фолия, pvc или друг чувствителен на топлина материал) не създават проблеми.

Бърз старт
Тъй като led лампите не изискват подгряване, печата може да започне незабавно след стартирането на принтера, което ви прави много по-бързи и гъвкави когато поръчките идват не регулярно и когато трябва да се започне незабавно печатането.

Много по-голяма сигурност
При led лампите няма UVC излъчване и не се отделя озон както и отпада възможността от счупване на стъуклените тръби на UV лапите.

Здравина
Led лампите не съдържат движещи се механични части (както са например затворите при UV лампите) и поради това са много по-надеждни.

Машината се предлага в България от Адком.

Биографична информация