Спектрофотометър „на колела”

3462

TECHKON GmbH, която е водещ доставчик в създаването на устройства за контрол на качеството в областта на полиграфията обяви пускането на SpectroJet – спектрофотометър „на колела”.

Инструментът автоматично измерва плътността и цвета на мастилата, като същевременно прехвърля данните в компютъра. Новият модел ще замени двата вече познати модела спектрофотометри на TECHKON – RS400  и  RS800.

Устройството е изключително лесно за управление  –  нужно е единствено да го поставите върху контролната скала, за да направите теста. Благодарение на колелото в основата на уреда, SpectroJet се мести бързо и ви дава цялата нужна информация, която се прехвърля към компютъра, където можете да я разгледате на екрана.
SpectroJet е оборудван и със специален сензорен датчик с висока разделителна способност и  поляризиращ филтър, които анализират  цветовите проби в съответствие с изискванията и стандартите ISO и G7 Gracol. Получените данни могат да бъдат прехвърлени в друг програмен софтуер, който в реално време да се свързва дистанционно с печатните машини и по този начин да осигурява непрекъснат поток на работа.

Отличителна особеност за тази система се явява обстоятелството, че тя може да работи съвместно с всички печатни машини.
А с помощта на програмния софтуер TECHKON ExPresso, работещ под Windows, можете да наблюдавате на екрана всички важни промени, които се извършват. Програмата също така показва промените в качеството на печат по време на подготовката. Информацията за плътността на мастилата, баланс на сивото и съхраняване на данните като документи за справка са само част от допълнителните възможности на програмата.

Казано накратко, SpectroJet е отличен набор от решения, гарантиращи висококачествен печат. Компанията TECHKON предлага също така и SpectroPlate – идеално решение за измерване характеристиките на печатните плаки, SpectroDens – мобилни многофункционални спектроденситометър и SpectroDrive – напълно автоматизирана система за измерване.

SpectroJet

Източник:www.initpress.ru

Текстът написа: Мария Кръстева

Интернет портал за печатни технологии.