Хвани цвета с Nix Color Sensor

1654

Светът е пълен с източници на цвeтни вдъхновения, но как да ги уловим и да ги използваме? Камерата на смартфона предлага да носите навсякъде това удобство. А калибриран скенер или дори колориметър ви предлага точност. Няма ли да е страхотно, ако бихте могли да комбинирате двете?

Идеалното решение би било малък скенер, който можете да носите в джоба си, който би могъл да улавя светлината около вас и да предложи собствено неутрално осветление. Тогава устройството ще трябва да може да прехвърля сканираните изображения към вашия компютър или мобилно устройство, така че да можете да трансформирате тези цветове в мастила, бои и др. О, да и трябва да ви кажем къде да отидете, за да си получите тези продукти. 

Заразителна мечта, нали? Такова нещо обаче не съществува… все още.

В действителност, компанията Nix Color Sensor обещава да направи всичко това, дори и повече. Развитието на Nix се финансира от платформата Kickstarter и екипът й са получили двойно по-голямо финансиране от заложената първоначална сума от 35 000 долара.

За да използвате Nix просто трябва да го поставите срещу какъвто и да е предмет и да натиснете Scan чрез приложение, инсталирано на вашия компютър, IOS или Android устройство.

След като сте сканирали цвета, можете да го запишете като мостра в библиотеката на приложението, да добавяте бележки и да изберете от няколко вида приложения в реалния свят като боя за боядисване на интериорни стени, маслени бои, грим, акварелни бои, бои за дърво, или автомобилни бои.

След като изберете желания от вас продукт, приложението ви позволява да изберете конкретна марка и дори ви дава направления до най-близкия магазин, където можете да си купите продукта в избрания цвят.

Създателите на Nix са реализирали много, сериозни и съчетани начини за използване на устройството. Един от не така сериозните, но много полезен начин е да определите кога бананът в магазина е напълно узрял.


Източник: www.creativepro.com
Написа: Десислава Тодорова

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.