Японската корпорация Kyocera разработи най-бързата печатаща глава в света

2011

Kyocera разработиха нова мастиленоструйна печатащата глава, която позволява едновременно нанасяне на два цвята върху печатния продукт, при резолюция от 300 dpi. Скоростта на печат на новата глава достига до 152м/мин, което я прави най-бързата в своя клас.

Едновременното печатане на два цвята само с една печатна глава не само увеличава скоростта и производителността, но и опростява конструкцията заради използването на по малко печатащи елементи. Ефективната ширина на печат на един модул е сто и дванадесет mm. Друг плюс на въвеждането на иновационната глава е улесняването на ремонтните дейности и поддръжката благодарение на опростената конструкция.

Kyocera
На снимката: 300dpi двуцветна Kyocera Inkjet печатащата глава

Дюзата на новата печатащата глава е конструирана така, че да се предотвратява смесването на мастила в точката на контакт с печатния материал.

Технически характеристики:

Модел 300dpi- двуцветна мастиленоструйна печатащата глава Kyocera
Размери (Ш × Д × В) (mm) 200 × 36 × 68,5
Скорост на печат (m/min) 152
Резолюция dpi 300
Ефективна ширина на печат (mm) 112
Съвместимост с мастила UV- мастила на водна основа
Страна производител Япония

Написа инж. Васил Станев
Източник: kyocera.com

Име: инж. Васил Станев

Професионален опит: Инженер- технолог полиграфическо производство, т.е. полиграфист от старата школа, завършил полиграфия в Украйна. Създал първата матура по полиграфия в България, която се зачита за прием в специалност "Полиграфия" в ХТМУ София. Инж. Васил Станев преподава дълги години в Добрич, където и изучава два випуска по полиграфия

Настоящи занимания: Отскоро е назначен за преподавател в Националната професонална гимназия по полиграфия и фотография в София. Той допринесе най-много за онлайн речника в Printguide.info, който обогати с над 400 думи. Инж. Станев е наш автор и консултант по всички въпроси, свързани с офсетовия печат и довършителната обработка.

В свободното си време: Превежда руска и украинска поезия и сърфира в социалните мрежи.