Amazon пускат на пазара новия таблет Kindle Fire, както и нови четци за електронни книги на ниски цени

3174

Amazon представиха евтин таблет, който може да възпроизвежда музика, видео и игри. Освен него, Amazon показаха три нови версии на устройството си за четене на електронни книги.

Kindle Fire

„Изцяло новото семейство Kindle“ включва таблета Kindle Fire, който ще струва 199 долара в САЩ. Потребителите му ще имат достъп до приложения за Android, безплатен тримесечен абонамент за 17 списания на Conde Nast, достъп до 100 ексклузивни графични романи, някои от които никога досега не са се появявали в цифров формат.

Amazon представи и новите версии на устройствата си за четене на електронни книги Kindle, чиито цени са по-ниски от досегашните. Последното поколение на базовия Kindle беше представено в сряда миналата седмица. Цената му е 79 долара и тежи едва 170 грама. Цената му във Великобритания, където ще се предлага след 12-и октомври, ще е 89 лири. Цената е по-висока, защото устройството няма да показва реклами, за разлика от американската версия, която отчасти е спонсорирана от тях.

Следващият нов модел, Kindle Touch, е с цена 99 долара, има тъчскрийн и нова „рентгенова функция”, която позволява на читателите да виждат всички пасажи в книгата, които включват тема, която ги интересува. Върховият модел, Kindle Touch 3G, ще струва 149 долара и предлага същите функции и дизайн като Kindle Touch, плюс поддръжка на 3G връзка.

Основателят и управител на Amazon.com Jeff Bezos каза: „Достигнахме магическата двуцифрена цена за Kindle, при това два пъти. Новите Kindle и Kindle Touch струват само 79 и 99 долара. Kindle Fire обединява всичко, за което сме работили в Amazon повече от 15 години в една напълно интегрирана услуга за клиентите. Предлагаме първокласни продукти и то не на първокласни цени”.

Въпреки ниската цена на Kindle Fire специалистите не очакват той да застраши продажбите на iPad.

Източник: amazon.com
Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.