Apple Store в България, съвсем скоро!

3390
Apple Store в България, съвсем скоро!
Spread the love

Ако сте имали късмета да пътувате посвета и да посетите някой от храмовете на Apple – Apple Store, знаете какво неповторимо изживяване е това. Спокойна атмосфера с футуристичен дизайн където можете да поиграете с всички машинки на Apple и където ще срещнете компетентна помощ за всеки ваш въпрос. Както се очертава скоро ще имаме подобно кътче и в България както и Apple Online Store.bg. Четете още подробности…

Запознати с делата на Apple в България споделиха, че в новооткриващите се Mall of Sofia и Sofia City Center (до х-л Хемус в София) ще бъдат открити магазини със силен акцент върху Apple продукти. 

В SCC се очаква Apple секция в магазин от веригата Техномаркет, както и в други подобни магазини, кото ще има максимално широка гама продукти. За съжаление Техномаркет не се слави с много обучения си Apple персонал, но те и за другата техника не са много наясно. Откриването на този мол е насрочено за 12 Май.

В Mall of Sofia на Стамболийски се очаква по-интересния обект. Там ще има пълната гама продукти на Apple, без сървърите, и специално обучен персонал. С нетърпение очаквам да се срещна с българките Apple “гении”. Mall of Sofia оптимистично се очаква да отвори врати до края на Май.

Нито един от тези магазини няма да е официален Apple Store, както по света, но е с амбицията да осигури подобно изживяване. В интересна статия на Cult of Mac се разглежда подробно ефекта от Apple Store.

Също така от достоверни източници знаем, че се очаква стартиране на Apple Online Store в България. От него ще можете да поръчате цялата гама продукти на Apple, като заплащането ще е съобразено с методите приети в България – предполагам банков превод, еPay. Интересната завръзка тук е как ще се отрази това на досегашните дилъри, които полагат толкова усилия да развиват нашия малък пазар. Дали и Apple.bg ще бъде толкова безцеремонен към тях както световната централа беше към колегите им зад океана.

Тази и други новини за Apple четете в Macblog

Коментари

Биографична информация