Глобален успех на технологията Océ CrystalPoint

968
Глобален успех на технологията Océ CrystalPoint

По света работят 10 000 Océ ColorWave системи, базирани на тази технология.

 

технологията Océ CrystalPoint

 

„Това постижение показва разпространението на продуктите ни по целия свят и е доказателство за прогресивния ни подход на оценяване на пазара на печат и разработване на надеждни решения, които помагат на клиентите ни да постигнат продължителни добри резултати,“ каза Toyotsugu Kuwamura, изпълнителен директор, Canon Solutions America.

Océ CrystalPoint
Произходът на Océ CrystalPoint започва през 2008, заедно с продуктовата линия, която и до днес е базирана на нея – Océ ColorWave. Тази високоефективна и надеждна продуктова гама включва гъвкави и високопроизводителни широкоформатни принтери. Те са подходящи за клиенти с различни мащаби по целия свят за решенията им за широкоформатни продукти. Вече в десетата си година, Océ CrystalPoint предлага на потребителите най-доброто съчетание от предимства на инкджет и тонерна технология. Това включва острота на изображенията, високо качество, водоустойчиви цветни и черно-бели отпечатъци, печат на хартия без покритите и рециклирани хартии. Приложенията на технологията включват CAD, карти и плакати.

Защо Océ CrystalPoint?
Базирана на Océ TonerPearls, технологията Océ CrystalPoint работи на принципа „Solid In – Solid Out“. Océ TonerPearls се доставят в прозрачни пълнители, което позволява на потребителите да виждат нивото на оставащия тонер за всеки цвят на системата. След като Océ TonerPearls са подадени на системата, те се нагряват и преминават в състояние на гел. След това, той се нанася през дюзи върху материала за печат. Капките гел се позиционират с изключителна точност и запазват формата си дори на рециклирана хартия. Това гарантира резки очертания и високо качество на печат.

Източник: прес информация на Canon/Océ
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.