Интериорен декор: нови бизнес възможности за рекламните производители

738
Интериорен декор: нови бизнес възможности за рекламните производители

Индустрията на интериорния дизайн и ролята на печата в този пазар днес.

 

 

Независимо дали става въпрос за интериор на офиси, магазини и хотелски стаи или за индивидуални потребители, тенденциите в декора се променят непрекъснато и изискват от интериорите да бъдат по-адаптивни, персонализирани и внасящи повече динамика.

Както за бизнес и индустриалните среди, така и за домашния интериор – ръстът на пазарите за декор материали ще позволи на сектора на индустриалния печат да достигне по-висок ръст в развитието си до края на десетилетието.

ДЕКОРЪТ НА БЪДЕЩЕТО
Стремежът на хората към идентичност ги подтиква да искат ясно да изразяват себе си и да се отличават пред обществото. Те търсят да създадат своя собствена индивидуалност, с която да бъдат признати и запомнени.

Компаниите за интериорен дизайн отговарят на нуждите на клиентите, като им предоставят възможността да реализират свои собствени идеи. Цифровият печат отговаря идеално на това търсене за персонализирани услуги с решения, които не само предоставят платформа за персонализиране, но и на сравнително ниска цена – и най-вече – с кратък срок за изпълнение. Доставчиците на печатни услуги и дизайнерите разбират и оценяват значението на времето и скоростта в съвременния свят.

„В надпреварата за по-иновативен, екологичен и интелигентен интериорен декор, цифровата технология за печат е мощен фактор.“

 

ЗАРАЖДАЩИ СЕ ТЕНДЕНЦИИ В ПЕЧАТА
Промените и развитието на декора до голяма степен зависят и от напредъка на печатната технология. Пример за това са все повечето проекти на световни дизайнерски агенции, свързани с интериорния декор. Дизайнерите от twenty2 например, създават колекция от 3D тапети в няколко стила. Друг пример са персонализираните стенни протектори за кухня, които дизайнерското студио Complete Graphics неотдавна обяви, че ще предлага на своите потребители чрез цифров печат.

 

Доставчиците на печатни услуги днес могат да разширят портфолиото на услугите си, създавайки уникални интериори, които използват най-новото в технологията на цифровия и 3D печат. Използването на цифрови платформи спомага за трансформацията на работата, позволявайки на дизайнерите да експериментират с различни процеси и текстури, като създават серия от уникални приложения. Това включва използването на цифрова технология за преоткриване на древното изкуство на макетирането – процес от 16-ти век, който позволява на художниците да лепят парчета фурнир върху повърхности за оформяне на декоративни модели, дизайни и картини.

ДЕКОР ПО ПРОЕКТ
Цифровият печат има фундаментален принос към възможността за индивидуален декор на пространството. Неговите предимства, като например малки тиражи и персонализиране позволяват както на индивидуалните клиенти, така и на корпоративните да постигнат уникален външен вид в своите домове или компании – от графики за фоайета на хотели и изложбени щандове до създаване на персонализирани декор материали на многократно по-ниска себестойност спрямо истинския материал.

 

Всички познаваме силата на печата, който може да се използва по различни начини в различни индустрии – от първоначалния проект до окончателното производство. Много доставчици на печатни услуги използват печата по начини, които вече са приложими за широка гама различни материали. Но възможностите са практически безкрайни и всички компании сами трябва да проучат как биха могли да използват печатните решения, за да развият своя бизнес и да подобрят финансовите си резултати.

Тази и по-детайлна информация за тенденциите, които в момента оформят европейската индустрия за интериорен декор, може да получите в проучването THINK DECOR направено по поръчка на Canon.

 

Изтеглете доклада на специалистите от Canon, напълно безплатно от тук: https://goo.gl/TcRgFc

Източник: Canon Bulgaria

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.