И Canon се отказа от Ipex

1269

Informa, собственикът на Ipex заяви, че „остава абсолютно посветен на провеждането на шоуто в Excel през март следващата година“.

Patrick Chapuis, началник на отдела за производствен печат в Canon за Европа каза: „След внимателно обмисляне на позицията си обявяваме, че се оттегляме от Ipex 2014… Това не беше лесно решение след като предишните две издания на Ipex бяха успешни за нас. Въпреки това, след като окуражихме клиентите си да гледат „голямата картина“, ние самите трябва да гледаме собствената си „голяма картина“.

„Оставаме напълно посветени на клиентите си и печатната индустрия като цяло, с решенията на Canon и Océ, които сега са подходящи за всеки сегмент на пазара, имаме нужда от стратегия, която ще донесе най-много предимства на нашите клиенти и така на техните клиенти.“

Решението на Canon е взето на базата на съмненията на компанията, че инвестицията ще има нужната възвращаемост след значителния брой сериозни компании, които се оттеглиха от миналото лято досега. Вместо това, Canon са решили да се концентрират върху регионално фокусирани събития, свързани с конкретни приложения и по-малки проекти с участието на клиенти, например семинари.

Canon щеше да е втория най-голям изложител на Ipex 2014, след Konica Minolta. Запазеното за компанията пространство беше 2 000 кв. м. Оттеглянето на Canon последва тези на HP, Kodak, Landa и Xerox, както и на офсетовите производители Heidelberg, KBA и Komori. В резултат на това през януари Informa реши да преориентира Ipex като събитие, посветено на комбинирането на комуникационни канали и цифровите технологии.

Peter Hall, управител на Informa Exhibitions заяви скоро след новината за оттеглянето на Canon: „Ipex беше важна част от международната печатна индустрия за повече от 100 години и затова не искаме да вредим на престижа на марката. Ще си сътрудничим с акционерите, за да установим ролята, която трябва да изиграе Ipex, за да осигури на съвременните печатници идеи, прозрения и решения, с които ефективно да представят силата на печата.“

И Canon се отказа от Ipex

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.