Кантек, Саванто и Канон България обединиха усилията си за обща цел – марката Canon.

1700
Кантек, Саванто и Канон България обединиха усилията си за обща цел – марката Canon.

В края на март се проведе семинар Canon for Professionals, в който трите компании представиха предимствата на марката и решенияата за дигитален печат, които предлага.

Людмил Лаков (Канон България), Милчо Боров (Кантек) и Делян Манолов (Саванто) представиха трите фирми, които предлагат продажбата и сервиз на марките Canon и Oce Technologies. 

 

Събитието събра над 80 колеги от бранша и за разлика от много продуктови семинари, в които се говори само за технически спецификации на оборудване, домакините дадоха много ценни насоки как да се продава дигиталния печат.

 

 

 

Разбира се, беше представена и част от продуктовата гама на Canon и различните сегменти от пазара, които обхваща.

Най-интересната и полезна презентация за дигиталните печатници беше на Джаки Хобсън от Up Marketing.
В нея беше разяснено какво е Cross Media Marketing и как една печатница трябва да го използва, за да продава продуктите си. 

 

 

Да разкаже за промяната в университетското издателство на УНСС беше поканен и Веселин Ангелов. Издателството е добър пример как дигиталният печат променя организацията и начина на работа и с това дава нови възможности за развитие на продуктите и услугите. 

За предимствата на използването на дигиталния печат в производстовто на книги и учебници в университетското издателство писахме тук. 

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.