Новата Canon imagePRESS C910 печата на структурни хартии и банери до 1300 mm

984
Новата Canon imagePRESS C910 печата на структурни хартии и банери до 1300 mm

Canon представиха новата серия imagePRESS C910, предназначен за производствена среда с малко натоварване или корпоративни отдели за печат. Системата предлага изгодно производство на висококачествени, персонализирани материали.

Canon imagePRESS C910

Новата серия е базирана на доказаната технология за печат на imagePRESS C850 и добавя увеличена производителност и по-широка гама потенциални приложения. Серията машини със сух тонер включва три модела imagePRESS C910, C810 и C710. Скоростта им на печат е съответно 90, 80 и 70 страници А4 в минута. Тази скорост на печат е постижима на материали до 220 г/кв. м. Машините са проектирани за натоварване до 500 000 страници A4 месечно, те са лесни за употреба дори за неопитни оператори и прекъсванията за поддръжка са сведени до минимум.

Новата серия позволява на потребителите да работят с по-широка гама материали за печат до 350 г/кв. м, както и с много структурни хартии. Това ги прави подходящи за разнообразни приложения. Машините могат още да печатат с дължина до 1300 mm, което е почти два пъти повече от досегашните опции. Това още повече разширява възможностите за въвеждане на нови продукти, от суперобложки за книги до дипляни с голяма дължина.

Потенциалните приложения нарастват допълнително благодарение на довършителните опции, които позволяват автоматизирано производство на каталози, брошури и други продукти. Нов Document Finishing Device (DFD) интерфейс дава възможност за свързване на довършително оборудване от други производители, както и с довършителното решение на Canon за шиене с телчета и производство на брошури W1.

Новите машини работят на 190 lpi, и печатат с  качество, аналогично на офсетовото и резолюция от 2400 dpi с рязко възпроизвеждане на текста и наситени цветове. Дори на структурни медии и релефни хартии качеството на печат остава отлично. Това се постига чрез мек еластичен слой на транспортната лента, който осигурява, че тонерът е нанесен равномерно на структурираната повърхност.

Вижте техническите характеристики на Canon imagePRESS C910 на официалния сайт на производителя.

Източник: Пресинформация на Canon
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.