Нова технология за широкоформатен печат от Canon

1202
Нова технология за широкоформатен печат от Canon

Canon разкри първите подробности около новата си технология за печат Uvgel, която по думите на производителя коренно ще промени широкоформатния печат.

Нова технология за широкоформатен печат от Canon

 

Очакванията са самата машина да се появи през пролетта на 2017 година. Системата се базира на нов тип UV мастила, които преминават във формата на гел веднага след контакта с медиата. От компанията споменаха и за нови хардуерни разработки в тази насока.

От Canon се целят в липсващия сегмент между по-нискобюджетните (между 20 000 и 30 000 евро) 64-инчови солвентни или латексови модели и високопроизводителните, по-широки от 64 инча и много по-скъпи машини. Повод за това са техните наблюдения, които показват увеличаващ се брой печатници, търсещи и купуващи по няколко машини в различни класове, само поради факта, че не могат да си позволят тези от най-високия сегмент, които освен скъпи, са и обемни. Ето защо те искат да предложат едновременно по-достъпно и по-продуктивно решение.

Устройствата на Canon ще разполагат с последно поколение на технологията от пиезоелектрични печатащи глави. Чрез система за вземане на проби ще се наблюдава работата на дюзите по време на печат. Също така чрез вградената LED UV технология, работеща независимо от системата за печат, се премахва необходимостта от нагряване, което ще позволи използването на тънки и чувствителни към топлина субстрати.

Източник: www.fespa.com
Текста написа: Антон Даскалов

Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/