Нови рециклирани базови модели от Canon

1312
Нови рециклирани базови модели от Canon
Spread the love

Компанията представи портфолио от нови модели цветни принтери, базирани на фабрично рециклирани шасита от по-стари модели.

 е насочен към дребния бизнес, най-вече в сферата на графичните изкуства, печатници и корпоративни отдели за печат, които искат да получат достъп до цифровите технологии без да правят големи инвестиции. „Едно от основните предизвикателства, пред които е изправена организация, която иска да започне да печата дигитално е да осигури финансите за първоначалната инвестиция,“ каза Mark Lawn, маркетинг директор за професионалния печат на Canon за Европа и Великобритания. „Canon иска да помогне на бизнеса да се разшири и да изгради устойчив бизнес модел за бъдещето.“

 

inline_815_/images/2014/03/2014_03_03_s2oo.jpg

Устройствата са произведени чрез оголване на предишните най-добре продавани модели до шасито, възстановяване на свалените части и ново сглобяване на машините с комбинация от нови „ключови движещи се части“ и възстановените компоненти. Те предлагат резолюция на печат 1200dpi и скорост на печат до 71 страници A4 в минута. Поддържаните формати са A4, A4R, A3 и SRA3. Максималната плътност на хартията е 300 гр. на кв. м. Новите машини предлагат и вградени възможности за довършване, които позволяват производство на брошури и книжки с набрани коли.

Според Canon imagePress C7000VPe, който използва контролер EFI Fiery, гарантира на производителя намаляване на емисиите въглероден диоксид с 80% за целия живот на машината заради големия брой съществуващи компоненти и малкото количество суровини, използвани в производството.

imagePRESS C7000VPe предлага на потребителите спокойствие, защото осигурява същата висока производителност, надеждност и издръжливост като всеки друг продукт на Canon, както и същата гаранция. Също така е идеален за организации, които търсят по-екологично решение за печат.“

Източник: outputmagazine.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.