250 инсталации на серията VarioPrint i от Canon

462
250 инсталации на серията VarioPrint i от Canon

Листовата инкджет печатна система е модерно решение за производство на висококачествена директна поща, сметки и извлечения, книги, рекламни материали, книги, списания и упътвания.

Дивизиите на Canon за САЩ и Европа съвместно обявиха, че броят на инсталираните VarioPrint i печатни системи в световен мащаб е надхвърлил 250.

 

VarioPrint i от Canon


VarioPrint i, представена на пазара през август 2015, помага на печатниците да увеличат производителността си за малки тиражи и да генерират растеж чрез разнообразни нови приложения, ефективност и ниска себестойност, заедно с наследника си VarioPrint i-series+. Пресата с формат B3 (353х500 мм) може да запълни пролуката между производствените листови тонерни системи от висок клас и базовите мастиленоструйни преси с непрекъснато подаване на мастило.

Goodway Group от Масачузетс, САЩ е сред първите клиенти, инсталирали VarioPrint i300 мастиленоструйна система.

„Обратната връзка от клиентите ни за качеството на печата беше невероятно позитивна и капацитетът ни да произвеждаме голям брой отпечатъци нарасна драматично,“ каза Mike Jenoski, президент и изпълнителен директор, Goodway Group. „Прехвърлихме работа от тонерните си устройства към VarioPrint i300 и спестихме значителна част от оперативните си разходи.“

„В първите няколко месеца, в които използвахме VarioPrint i300, натоварването на системата се увеличаваше всяка седмица и тя започна да работи по около 16 часа дневно,“ каза Sean Graveline, президент, Digital Express. VarioPrint i300 ни позволи да предложим по-добро решение на клиентите ни, които търсят усещането на офсетовия печат, но цената ги възпира. Прехвърлихме много от офсетовите си поръчки към устройството, като спестихме разходи на клиентите си и спечелихме нови поръчки в тази ниша.“

„Пазарът на печат еволюира постоянно, като принуждава доставчиците на печатни услуги да бъдат в крак с неспирните технологични нововъведения,“ каза Peter Kowalczuk, президент на Canon Solutions America. „Серията VarioPrint i предлага конкретно решение и привлекателна алтернатива, позиционирана между по-скъпите, по-малко гъвкави ролни инкджет машини и по-бавните тонерни листови системи.“

Източник: пресинформация на Canon
Текста написа: Мартин Новев

Полезно: Вижте технически характеристики на модел VarioPrint i300

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.