Canon инсталира първата машина Océ InfiniStream

2045

Първата дигитална печатна машина с течен тонер базирана на InfiniStream Technology е ценово по-ефективна от офсетовия печат до 3-4 хиляди листа.

Océ InfiniStream

Притежател на машината стана германската фирма за производство на опаковки от баварския град Швабах.

Ролната печатна машина Océ InfiniStream била представена за първи път на изложението drupa 2012 през май, миналата година. Машината работи на базата на електрофотографски процеси като използва течен тонер. Подобна технология вече се използва в HP Indigo.

InfiniStream притежава модулна конструкция и може да работи в комбинации от четири до седем печатни секции. Машината работи със скорост от 120м в минута и може да напечата до 14 хиляди копия 500х700мм или до 7200 копия 700х1000мм при ширина на ролата 711мм.

От Canon са заявили, че от гледна точка на себестойността, при печат на 3-4 хиляди листа с формат В1, машината е по-ефективна от традиционния офсет.

Фирмата, в която бе инсталирана първата такава машина, е специализирана в производството на картонени опаковки и POS материали. Тя разполага с няколко офсетни машини КВА и има намерение да използва новата си придобивка за печат на малки и средни поръчки. Печатницата на име Leupold съществува от 1890 година, има назначени на щат 110 души, а годишният й оборот достига 30 милиона евро.

Директорът на компанията коментира, че в последно време на пазара за опаковки, тиражите съществено се съкращават, а клиентите изискват по-малки срокове за изпълнение на продуктите. Това от своя страна изисква намаляване на макулатурата. Когато от фирмата задали тези условия, Océ InfiniStream са дали решението, което те търсят.

Източник: www.canon-europe.com
Преведе: Радина Дойнова

Дано машиностроителните компании Heidelberg, manroland, KBA, Komori и др. са си направили сметката, че само с партньорство с фирми производители на дигитално оборудване няма как да отговорят на новите тенденции. Océ InfiniStream е една от първите машини, директно навлизащи в опаковките – ниша, досега запазена територия на офсетовия печат. Обърнете внимание и на коментара за пазара на опаковки. Малки тиражи, но нарастващ брой на поръчките, съкратени срокове за изработка.

Интернет портал за печатни технологии.