Canon и Ocе инсталираха първата си съвместно разработена производствена цифрова преса

1855

Océ обявиха, че първите цветни цифрови машини от серията imagePRESS C7010VPS са продадени и инсталирани

Първият клиент е холандската компания GVO, специализирана в публикуването на книги и академична литература. Серията imagePRESS C7010VPS включва първите производствени машини, разработени съвместно от двете компании. Те съчетават качеството на печата и производителността на Canon с ефективното управление на работния процес и изчислителната мощ на Océ PRISMAsync. Гамата включва три печатни системи: imagePRESS C6010S, C6010VPS и C7010VPS.

Вицепрезидентът на GVO, Arns е доволен от добавянето на imagePRESS C6010VPS към машинния парк на компанията. Производителността на пресата и качеството на печата са позволили прехвърлянето на много офсетови поръчки към нея. В момента GVO произвежда с помощта на печатната машина двойно повече продукция от предвиденото на базата на предварителните проучвания.

imagePRESS C7010VPS

„Всички виждаме нарастването на броя издания с къси тиражи и проблемите при производството им с офсетови преси” каза Arns. „Нуждаехме се от цветна производствена система, която може да се справи с печата на корици, вложки и малки тиражи брошури. Търсехме ефективност както при пълноцветен, така и при черно-бял печат. Бяхме очаровани как новата машина може да се интегрира с едноцветния Océ VarioPrint 6250, който имаме и софтуера Océ PRISMAsync”
След представянето на са серията imagePRESS C7010VPS на Graphispag в Барселона и On Demand във Вашингтон, 15 компании от пет европейски страни са поръчали някоя от новите преси. „Клиентите ни казват, че съчетанието между Canon и Océ пренася цветния производствен печат и ефективността на работния процес на ново ниво”, каза Nick Klitsie, вицепрезидент на Océ. „Новата цветна цифрова печатна машина предлага на потребителите уникални предимства като съчетава доказаната технология на Canon с решенията за управление на работния процес на Océ. Щастливи сме, че GVO оценяват отличната производителност на плътни медии, качеството, подобно на офсетовото, подобрената ефективност и лесната употреба”.

Източник: global.oce.com
Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.