Canon и Ocе представиха нови съвместни продукти

1504

Canon и Océ разкриха съвместно разработените продуктови линии Océ VarioPrint DP и Canon imageRunner Advance C9000S Pro.

Представянето на съвместните разработки беше в централата на Océ във Венло, Холандия. Canon погълна Océ през март миналата година. Продуктовата гама Océ VarioPrint DP, се състои от четири машини (VarioPrint 95, 105, 120 и 135). Те са черно бели-печатни системи за леко да средно натоварване, които съчетават печатната технология и контролера на Océ с интегрирани възможности за сканиране и довършителни работи, разработени от Canon.
Производителността на тези машини варира между 95 и 135 страници A4 в минута. Те имат вградени възможности за сканиране и довършителни работи, заети от линията imagePress на Canon. Включена е технология, която предпазва тонера от напукване при сгъване и биговане и намалява деформацията на материала, благодарение на ниската температура на изпичане.

Canon imagePressСерията imageRunner Advance C9000S Pro се състои от цветни производствени машини, предназначени за ниско натоварване. Те съчетават imageRunner Advance C9000 Pro на Canon и софтуерния контролер на Océ Prismasync. Първата представена система, imageRunner Advance C9070 Pro предлага печат със скорост до70 цветни или черно-бели страници в минута върху разнообразни материали. Размерите са до 330.2mm x 487.7mm, максималното тегло на хартията е 300 грама на квадратен метър.

David Preskett, директор на професионалните системи за печат на Canon за Европа, каза: „Появата на двете съвместно разработени системи толкова скоро след Canon imagePress C7010VPS е ясна демонстрация за увереността, която Canon и Océ имат в опита и познанията си. Ние не само предлагаме на пазара още една система Canon, която използва платформата Océ Prismasync, но и усъвършенствани черно-бели системи Océ, базирани на нова, съвместно разработена технология”.

Nick Klitsie, вицепрезидент на Océ, добави: „Разширяваме портфолиото си от листови машини, както цветни, така и черно-бели. Всички те са свързани с една мощна управляваща платформа – Océ Prismasync. Завладяващото съчетание между Canon и Océ предлага на нашите клиент най-новите технологии, които да им позволят да спечелят позиции на пазара.”
Новите системи вече се предлагат на европейския пазар директно от производителите, както и от представителите им.

Източник: global.oce.com
Текста написа: Мартин Новев

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.