Canon купува Kite.ly, за да разшири възможностите си за мобилен печат

1079
Canon купува Kite.ly, за да разшири възможностите си за мобилен печат

Canon Europe, придоби Kite.ly, мобилна платформа за електронна търговия, базирана в Лондон, специализирана в персонализирания печат.

Kite.ly

 

Kite.ly добавя нови възможности към цифровото портфолио на Canon и позволява на компанията да покаже печатна екосистема с безпрецедентен обхват. Това е отражение на амбицията на Canon да направи печата възможен от всяко устройство.

Alberto Spinelli, директор на дигиталните услуги на Canon Europe, казва: „Включването на Kite.ly в групата на Canon е последния ни ход към разширяване на дигиталните услуги, предлагани от Canon чрез правене на мобилните услуги общодостъпни. Има бързо засилваща се тенденция към пазаруване на персонализирани продукти по лесен начин, през мобилни устройства. Комбинацията от висококачествения печат на Canon и лесните за употреба решения на Kite.ly ще създадат безпрецедентно портфолио от печатни продукти, достъпна за клиентите по целия свят през съществуващи и нови приложения за снимки.”

Нова ера в печата
Charlie Carpenter, изпълнителен директор и съосновател на Kite.ly: „Днес е велик ден за екипа на Kite.ly, което отразява неуморната ни амбиция да осигурим глобално мобилно решение за персонализиран печат. Въодушевени сме да съчетаем нашата иновативна технологична платформа с портфолиото дигитални услуги на Canon, за да въведем заедно печата в нова ера. Вдъхновени сме, че Canon споделя визията ни да се превърне в бутонът за печат на интернет, вграден във всяко приложение или сайт. Kite.ly поддържа хиляди приложения по целия свят и заедно с Canon ще можем да подобрим услугите си, да им помогнем да генерират приходи и да създадат връзка с клиентите си по много по-съдържателен начин.“

Цялостна екосистема за персонализиран печат
Kite.ly се присъединява към групата компании и марки на Canon, които предлагат цифрови услуго, сред които са Lifecake и irista. Това ще помогне на компанията да създаде цялостна печатна екосистема за потребителите – заснемането, повторното преживяване, споделянето и печата чрез лесни за употреба мобилни приложения и сайтове. Придобиването ще позволи и на корпоративните клиенти на Canon да се възползват от нови бизнес възможности, докато търговците ще могат да предложат цялостно онлайн решение за печат на клиентите си, както онлайн, така и в магазините си. Доставчиците на печатни услуги ще могат с лекота да включат CanonKite.ly в съществуващата си инфраструктура и да получат нови източници на приходи.

Източник: пресинформация на Canon
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.