Canon обнови системата си за управление на работен процес Prismaproduction

1072

Според производителя петата версия на системата, оригинално разработена от Océ, включва подобрения и нови възможности, които ще осигурят на печатниците повишена ефективност, производителност и свързаност.

Prismaproduction

Системата на Canon е ориентирано към производството на рекламни материали, книги директни маркетингови кампаниии и печат на сметки и извлечения. Тя е подходяща за използване с голям брой машини на Canon Océ, както и с такива на други производители. Сред новите функциии е  InkControl. Тя дава възможност на потребителите да получат приблизителна стойност на консумацията на мастило за определена поръчка. Друго нововъведение, Print File Enhancer, позволява променяне на PDF и AFP през графична работна среда.

InkControl изпозлва системата за растеризиране в контролера Océ SRA MP, заедно с информация за реалните размери на капката, за да пресметне консумацията на мастило преди началото на печата. Print File Enhancer може да се използва за нанасяне на корекции и оптимизиране на файловете е последния момент.

Новостите включват и подобрен модул Professional Book, който автоматизира производството на книги.  Усъвършенстваната система за електронен монтаж Professional Document Composer има подобрена работна среда и вече е напълно интегрирана в Prismaproduction.

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.