Canon показа мастиленоструйна преса, съвместима с хартии за офсетов печат

1376
Canon показа мастиленоструйна преса, съвместима с хартии за офсетов печат

Océ ImageStream 3500 е нова пълноцветна мастиленоструйна преса с ширина на печат 762 mm, която може да печата на стандартни хромови хартии за офсетов печат без никаква нужда от предварителна обработка.

Océ ImageStream 3500

 

Océ ImageStream 3500 има конфигурация с два модула за двустранен печат 4+4, може да печата със скорост до 160 метра в минута и разделителна способност 1200x600dpi на стандартни хромови хартии (а не на специални хартии за мастиленоструен печат.) Това позволява на доставчиците на печатни услуги да произвеждат изделия с еднакво високо качество чрез цифрови и офсетови технологии без да им се налага да използват два различни типа хартии.

Досега висококачествения мастиленоструен печат разчиташе на предварително обработена хартия или специални добавки като свързващи агенти или праймъри за постигане на оптимално качество. С Océ ImageStream 3500 печатниците могат да поддържат само един тип хартия, което им дава свобода на избор между технологиите спрямо изискванията на всяка поръчка (дължина на тиража, срок, машинно време).

Според Canon Océ ImageStream 3500 печата с изключителното качество, което се изисква за продукти като книги, брошури, списания и персонализирани каталози. Новите пигментни мастила на машината осигуряват по-рязко очертаване на контурите, по-малко нарастване на точката и увеличена оптична плътност. Това води до по-висок контраст и по-ярки цветове. Освен това цветовата гама, която се постига с пигментните мастила на Océ ImageStream 3500 върху евтина стандартна хартия е по-широка от тази на багрилните мастила.

Източник: globalprintmonitor.info
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.