Canon показа първата си производствена печатна машина за фотоприложения

1872

Компанията направи дебюта си в тази област с DreamLabo 5000, мастиленоструен принтер, който цели да „съживи” пазара за фотопродукти.

Новата машина е част от стратегията на Canon да заеме водеща позиция в цифровата фотография и производителят е убеден, че мастиленоструйната технология е ценна алтернатива на тази, базирана на сребърни халогениди. DreamLabo 5000 може да отпечата фотоалбум с размер A4 за 72 секунди или да отпечата 40 снимки с размер 102×152 милиметра за една минута. Според производителя машината е подходяща както за производство на малки тиражи, така и за печат по заявка.

Седемцветният DreamLabo 5000 използва новоразработена печатаща глава с повишена плътност на печата. Той предлага ширина на печат от 305 милиметра. Машината използва технологията на Canon Full-photolithography Inkjet Nozzle Engineering (FINE). Според производителя тя прави машината подходяща за печат на висококачествени снимки и текст за различни приложения като фотоалбуми, фотокниги и календари.

Ryoichi Bamba, президент и изпълнителен директор на Canon Europe за Европа, Близкия изток и Африка, каза, че новата машина указва ново бизнес направление за компанията. „Ние сме горди да представим не само новата машина, но и технологията, която може да съживи цялата индустрия и да създаде значителни нови бизнес възможности.”, каза Bamba „С DreamLabo 5000, Canon поставя нов стандарт в производствения печат на висококачествени снимки и текст с високо качество”, добави той. DreamLabo 5000 ще е на пазара от началото на 2012.

Текста написа: Мартин Новев
Източник: printweek.com

Интернет портал за печатни технологии.