Canon превръща в своя основна цел обучението на дизайнери и печатници в областта на inkjet технологиите

1326
Canon превръща в своя основна цел обучението на дизайнери и печатници в областта на inkjet технологиите

От Canon са си поставили нелесната задача да образоват дизайнерите, но и да помогнат на печатниците в областта на inkjet технологиите. За целта са създали специална секция с полезни материали в своя сайт. За част от тях се изисква попълване на регистрационна форма, други са платени, а има и напълно безплатни.

книги за дизайнери

 

Едно от полезните четива е книгата „The Designer’s Guide to Inkjet” с автори Elizabeth Gooding и Mary Schilling. Поводът за нейното написване е всеобщото схващане от страна на дизайнерите, че е работа на печатниците да коригират файловете, които са получили за печат. Това често е причина за главоболия, лечението за които е именно подобен род издания. Основният проблем, който се отбелязва в книгата е, че дизайнерите не са подготвени да създават файлове за различни типове печатни технологии. В книгата са разгледани въпроси като абсорбирането на мастило от различни типове хартия и най-вече защо недоброто цветово съотношение може да оскъпи процеса по производство. Разбира се, разгледани са и много други параметри, оказващи влияние върху качеството на печат, но вместо да навлизаме в детайлни подробности най-доброто решение е да се запознаете с цялата книга, изтегляйки я напълно безплатно, само срещу регистрация от сайта на Canon.

Друга книга от Canon, със заглавие “The Inkjet Edge” е насочена към печатниците. В нея се разглеждат различните аспекти и подготовки, които трябва да се направят при внедряване на мастиленоструйни технологии като част от портфолиото с услуги при печатниците. В нея могат да бъдат намерени много примери и статистики, базирани на опита на Canon в тази сфера. Книгата може да бъде закупена срещу сумата от 25$, като може да видите повече за нея във видеото, представено в Youtube:

За финал от Canon представят, отново само срещу безплатна регистрация, набор от три документа, съдържащи различни казуси. Те са разделени в различни области, които се очаква да са най-печеливши за inkjet технологиите в бъдеще, а именно: издаването на книги, печатът на комерсиални продукти и транзакционния сегмент. Всеки от тях може да изтеглите оттук.

Източник: Canon
Текста написа: Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/