Canon предлагат нови решения за производствен печат.

1414

Серията imageRUNNER ADVANCE PRO е професионално решение за цифров печат с отлично качество, гъвкавост, ефективност и екологичност

Продуктовата гама на Canon imageRUNNER ADVANCE PRO осигурява високо качество и производителност и отговаря на нуждите на доставчици на печатни услуги с различно натоварване. Новите модели, са предназначени за производство с относително малко натоварване, имат разширена функционалност благодарение на опциите за книговезане и модулния си дизайн. Те предлагат на потребителите максимална гъвкавост, съчетана с възможности за безпроблемно включване в действащи цифрови работни процеси.

Двата нови модела – imageRUNNER ADVANCE C9070 PRO и C9060 PRO, са създадени за нуждите на печатници с по-малко натоварване от това на потребителите на imagePRESS. Такива могат да бъдат копирни центрове, малки дигитални печатници или офсетови печатници, които отскоро са на цифровия пазар, както и наложени доставчици в областта, които осигуровка в случай на проблем или за увеличаване на гъвкавостта.

ImageRUNNER ADVANCE C9070 PRO и C9060 PRO предлагат висока производителност и качество на печат с максимална резолюция 1200 x 1200 dpi. Скоростите на печат са съответно 70 и 60 страници в минута. Машините могат да печатат на хартии до 300 гр./кв.м., с или без хромово покритие. Стандартният размер на листовете е SRA3 (320х450), максималният размер е 330.2х487.7 мм, печатът е двустранен. Устройствата могат да бъдат оборудвани с вградени RIP с производствено качество ImagePASS-A1. За производители с по-високи изисквания се предлага и самостоятелния RIP ColorPASS-GX300. И двете растеризиращи системи са съвместна разработка на Canon и EFI специално за новите машини.

За да отговорят максимално на нуждите на производството, към imageRUNNER ADVANCE PRO се предлагат и довършителни опции. Те включват перфориране, захващане с тел до 100 листа, шиене на брошури до 20 листа с телчета, обрязване на брошури. Сред опциите е и възможност за пет типа сгъване на хартии от 52 до 105 гр. на кв. см. Модулният дизайн позволява всяка система imageRUNNER ADVANCE PRO да бъде конфигурирана според специфичните нужди на производството. Така е лесно машините да се включат в изграден работен процес и да работят съвместно с друга техника. ImageRUNNER ADVANCE PRO са създадени, за да осигурят на потребителите си максимална скорост на реакция и гъвкавост. Canon са помислили и за ефекта върху околната среда – например са използвали биопластмаси на растителна основа.

David Preskett, директор на подразделението за професионален печат на Canon за Европа коментира “Пазарът за висококачествен печат по заявка в по-малки обеми се променя бързо. Има признаци, че той има сериозни перспективи за продължително развитие. Според някои прогнози приходите от този сегмент ще се удвоят през 2011. От разговорите ни с клиентите стана ясно, че в определена ситуация, печатниците търсят висока производителност и качество, но с по-ниски разходи, намален риск и бърза възвращаемост на инвестицията. Те искат по-голяма гъвкавост и възможности да увеличават възможностите, докато техните клиенти се развиват и променят или натоварването нараства. Новите модели imageRUNNER ADVANCE PRO ни позволяват да привлечем тези потребители като им предложим надеждно решение, което може да се развива заедно с бизнеса им в областта на цифровия печат.”

Технически спецификации на imageRUNNER ADVANCE C9070 PRO
Технически спецификации на imageRUNNER ADVANCE C9060 PRO

Контролери за управление на цвета и RIP устройства

Повече информация за imageRUNNER ADVANCE PRO моделите можете да намерите тук: www.canon.bg

Интернет портал за печатни технологии.