Canon представи две нови базови широкоформатни принтера

1665
Canon представи две нови базови широкоформатни принтера

Canon добави към продуктовата си линия широкоформатни принтери imagePrograf два нови базови модела, предназначени за печат за вътрешни нужди, както и за комерсиално производство.

imagePrograf iPF6400SE

И двете нови машини са шестцветни. Първата, imagePrograf iPF6400SE, има ширина на печат 609,6 мм, а втората, imagePrograf iPF8400S, печата с ширина 1 117 мм. Тези принтери са предназначени най-вече за вътрешна употреба в корпорации и търговски обекти, но според Canon те са подходящи и за доставчици на печатни услуги, които правят първите си стъпки в широкоформатния печат. Двата нови принтера са позиционирани между  петцветните CAD модели 8 и 12-цветните фото и производствени машини от портфолиото на Canon. Новите машини използват шестцветните пигментни мастила на производителя (CMYK, матово черно и червено).

„Някои хора вече използват петцветни устройства като мултифункционални принтери и те са подходящи за широка гама приложения от CAD до плакати и рекламни материали, но добавянето на червеното мастило е особено полезно за производство за материали за точки на продажба, когато се налага възпроизвеждане на дизайни, които привличат погледа (в червено и оранжево)“, каза Richard Turner, маркетинг директор на широкоформатните решения на Canon за  Великобритания.

Според Canon новите мастила осигуряват по-ниска консумация на мастило, съчетана със съвместимост с голям брой медии и удължен живот и издръжливост на отпечатъка. Двете машини се предлагат и с опция за по-голям резервоар за печат без прекъсвания и възможност за зареждане с мастило без спиране на печата.

Източник: canon-europe.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.