Canon представи новата серия Arizona 2300

174
Canon представи новата серия Arizona 2300

Canon представи новата серия Arizona 2300 на пазара на широкоформатен печат, която позволява на клиентите да ускорят производството, да подобрят работната си ефективност и да разширят възможностите си за растеж чрез производство на нови видове печатни продукти.

Новата серия предлага варианти с различен брой канали за мастило, за да поддържа разнообразна гама от печатни приложения – включително три компактни GTF модела (Arizona 2340 GTF, 2360 GTF, 2380 GTF) с площ на масата 1,25 m x 2,5 m и три големи XTF модела (Arizona 2340 XTF, 2360 XTF, 2380 XTF) с площ на масата 2,5 m x 3,08 m.

Интелигентна производителност
Новата серия принтери използва технологията Arizona FLOW за вакуумно закрепване на материала, която съчетава беззонова конструкция на масата с множество изходни позиции за печат и лесни за използване пневматични реперни щифтове за надеждно позициониране. Резултатът? Производителността е увеличена с над 20% в сравнение с предходните поколения принтери Arizona, тъй като операторът не губи време за маскиране на масата или за залепване на материала, което позволява по-бърза смяна на материала, по-кратко време за настройка и лесно преминаване към друга задача. Технологията FLOW прави печата върху необичайни и трудни материали, като например картон, дърво и стъкло, както и печата на големи изображения на части (върху множество големи плоскости). Печатайте от ръб до ръб върху материала, за да пестите от минимални или никакви отпадъци, увеличена производителност и още повече възможности.

Пневматичните реперни щифтове позволяват да подравните материала спрямо левия или спрямо десния ръб на масата – или дори спрямо двата – като така можете да отпечатвате 2, 4 и 6 копия наведнъж. Обръщането на носителя (надлъжно и напречно) върху масата позволява перфектно подравняване при двустранен печат независимо от несъвършенствата в размерите на материала. Уверено печатайте върху необичайни, тежки, гладки или предварително изрязани материали.

Поддържайте рекордна производителност до 95 m2/час без промяна в качеството на печат. Системата за автоматична поддръжка осигурява автоматична поддръжка на печатащата глава и намалява престоя за обслужване, като възстановява функционалността на дюзите за секунди – включително за бяло мастило, което е традиционно трудно за поддръжка. Вече не се налага да чакате принтерът да загрее – новата серия Arizona 2300 е готова за работа веднага след включването благодарение на своята LED-UV система за сушене на мастилото, което позволява по-бързо изпълнение на спешни задачи. Наред с това системата за подравняване с камера с висока резолюция позволява лесно, бързо и прецизно подравняване на печатащата глава и разпознаване на неравности на материала.

Благодарение на софтуера Arizona Xpert серията Arizona 2300 разполага с функция за самообучение, така че можете да създавате и след това да повтаряте – сложни и многослойни проекти. Принтерът запомня „рецептата“ за следващия път, когато пожелаете да отпечатате подобен проект, спестявайки време за настройване и автоматизирайки производствения процес.

Заедно със серията Arizona 2300 Canon представя и Arizona Xpert версия 2.1. С нови функции и „рецепти“ за повишаване на производителността, софтуерът е способен да отпечата сложни контури на материала върху масата за идеално позициониране без залепване или маскиране. Arizona Xpert 2.1 поддържа „рецепти“ за отпечатване и изрязване чрез интеграция със софтуера ProCut на Canon. Двустранният и многопанелен печат вече е по-лесен от всякога благодарение на максималната автоматизация. Без грешки и следователно – с минимално похабяване на материали. Софтуерът също така позволява лесен обмен на „рецепти“ между доставчика на печатни услуги и дизайнера, за да могат и двамата да видят крайния продукт в 3D изглед в Adobe Creative Suite ®, намалявайки възможните недостатъци в дизайна до минимум.

Безвредни за околната среда
Серията Arizona 2300 предлага LED-UV сушене на мастилото с 40% по-ниска консумация на енергия в сравнение с други плоски принтери благодарение на мигновената готовност за работа (без необходимост от загряване), дълготрайността на лампата и съвместимостта с обикновена захранваща мрежа. Серията също така се отличава с нисък разход на мастило, като използва средно под 8 ml/m² мастило, включително за процеса на поддръжка.

Серията Arizona 2300 се произвежда в Германия и е преминала немските тестове за качество TÜV (Technischer Überwachungsverein) и DGUV (Deutsche Gesetzliche Unfallversicherung), които гарантират, че продуктовата гама е в съответствие с разпоредбите за здраве и безопасност, минимизирайки въздействието върху околната среда и осигурявайки безопасна работна среда. UV мастилата, използвани от серията, са сертифицирани по UL GREENGUARD Gold, така че печатните продукти са подходящи за използване в училища, хотели и болници.

За да е сигурно, че вашият печатен център отговаря на регулаторните изисквания за вентилация на въздуха, като опция се предлага и система за филтриране на въздуха, която осигурява здравословна работна среда за вас и вашия персонал.

Ново измерение от възможности
Постигнете превъзходно качество на печат върху широк спектър от материали с най-високите производствени скорости благодарение на режима на печат high-key, компенсация на позиционирането на пикселите, усъвършенствана полутонова растеризация и многократно награждаваната печатащата глава VariaDot от трето поколение. Ако търсите оптимална конфигурация за производство на печатни продукти с висока стойност и голям марж, можете да добавите допълнителни канали за мастило (от четири към шест или осем канала) – включително най-яркото бяло мастило и кристално прозрачен гланц.

Удовлетворете търсенето на клиентите за печат върху твърди пластмасови материали като например акрил, поликарбонат и стирен. Опцията за печат върху ролни печатни носители ви позволява да експериментирате с широка гама от ролни материали, включително тънки и термочувствителни материали до 220cm. Това ви позволява лесно да преминавате между задачи с твърди и гъвкави материали без подготовка на машината. Денонощното производство вече е реалност за безопасен печат без нужда от оператор през нощта с възможност за внедряване на напълно роботизиран работен процес за автоматизирано зареждане и отстраняване на плоскостите.

Желаете да добавите ново измерение към работата си?
Серията Arizona 2300 може да бъде оборудвана със софтуера на Canon за релефен печат Touchstone, позволяващ релефен печат върху продукти за интериорен декор, включително тапети и мебелни плоскости, както и функционални приложения, като например брайлов печат.

Дирк Браунс, вицепрезидент за широкоформатен печат, и Мартин ван Хоорн, старши вицепрезидент за изследвания и разработки в Canon Production Printing, коментират: „Пазарът на широкоформатния печат се движи от иновациите и ние гледаме много сериозно на научно-изследователската и развойна програма на нашите плоски принтери от серията Arizona. Със серията Arizona 2300 въвеждаме революционна технология за плоската маса: уникална система за управление на вакуума, която опростява обслужването на принтера и ускорява производствените процеси. С нетърпение пускаме този продукт на пазара, за да помогнем на нашите клиенти да разширят своите възможности за растеж.“

Ваутер Дерикс, директор продажби и маркетинг за широкоформатен печат в Canon Европа: „Убедени сме, че серията Arizona 2300 ще позволи на нашите клиенти да увеличат печалбите си, да разширят спектъра на своите предложения и да отворят нови пазарни възможности, като същевременно постигнат висока експлоатационна ефективност. С добавянето на тази нова серия плоски принтери към нашето портфолио и заедно с нашите принтери тип „ролка към ролка“ Colorado UVgel, предлагаме гама от широкоформатни решения, които могат да отговорят на нуждите на всеки клиент.“

Интернет портал за печатни технологии.