Canon представи Océ Colorado 1650

686
Canon представи Océ Colorado 1650

Océ Colorado 1650 е широкоформатен принтер за печат от рола на рола, подходящ за широка гама приложения с възможности за контрол на крайния ефект, благодарение на новата версия на UV Gel мастилата и контрола върху сушенето им.

Océ Colorado 1650

 

Новата машина, 1650 разширява възможностите на представения преди две години модел 1640. 1650 е подходящ за самозалепващи винили, тапети, канава, рекламни материали и графики, които изискват високи нива на гъвкавост за монтаж и поставяне в рамка.

Тази машина работи с нова версия на Canon UVgel, разработена за по-голяма гъвкавост чрез увеличаване на еластичността на всяка фиксирана капка мастило. Машината използва и Océ FLXfinish технология, променлива технология за LED сушене, което позволява на потребителите да избират между матов и гланцов ефект и да постигат различни ефекти без да сменят мастилата или материала за печат. Това позволява гланцов ефект на матови материали и обратното и позволява на производителя да подбере по-евтината медия за печат.

„На базата на позитивните отзиви от клиентите и партньорите ни, насочихме усилията си в последните две години към това да предложим на пазара втори принтер,“ обясни Michele Tuscano, вицепрезидент на широкоформатните решения, Canon EMEA, „1650 използва максимално популярните производствени предимства на УВ гел технологията, като увеличава възможните материали за печат и приложения като самозалепващ винил, който набира популярност.“

След представянето на модела, Canon са продали над 800 принтера 1640 в световен мащаб, 500 от които в Европа, Азия и Близкия Изток. Над 25 от клиентите използват повече от едно устройство.

Източник: пресинформация на Canon
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.