Canon представи Océ ColorStream 3000 Z на Hunkeler

1822
Canon представи Océ ColorStream 3000 Z на Hunkeler

Océ ColorStream 3000 Z е поредната производствена мастиленоструйна машина, представена на Hunkeler Innovationdays.

Océ ColorStream 3000 Z на Hunkeler

 

Според Canon 3000 Z е разработена за компании, които търсят машини, които заемат по-малко пространство и които не са готови за високопроизводителен мастиленоструен печат. Машините от серията 3000 Z са базирани на гамата ColorStream 3000. Новата серия включва четири системи със скорост на печат от 48 до 127 метра в минута или еквивалент на съответно 324 и 1714 страници A4 в минута. Те печатат от рола на листове и заемат с около 30% по-малко пространство от еквивалентните машини от сериите 3000.

Според Canon 3000 Z са проектирани, за да бъдат най-компактните мастиленоструйни печатни машини за високо натоваряне на пазара. Гамата включва технологиите Océ HeadSafe и InkSafe, които намаляват риска от брак и подобряват качеството на печат. Вградената функционалност за сгъване на хармоника, която допълнително намалява заеманото пространство.

„Продуктовата гама Océ ColorStream е известна с изключителното качество на високоскоростния си печат и високата си надеждност,“ коментира Craig Nethercott, директор на комерсиалния печат на, Canon Великобритания. „Серията Océ ColorStream 3000 Z прави тези страхотни възможности по-достъпни за компании с ограничено пространство. Това позволява на бизнеса да предложи таклива услуги по-близо до центъра на големите градове или да допълни наличните системи за печат без да влага пари в разширяване на помещенията си.“

Източник: www.canon.co.uk
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.