Canon пуска на пазара новия Oce ColorWave 3000

1171
Canon пуска на пазара новия Oce ColorWave 3000

Това е серия широкоформатни принтери за потребители в сектора на АЕC&M.

Océ ColorWave 3500 има капацитет до четири роли за печатници с капацитет за печат от 5000 м² на година.

Océ ColorWave 3700 има капацитет до шест роли и може да отпечатва до 368 м² плакати на ден в бърз режим.

 


 
Canon Европа представя новата серия Oce ColorWave 3000, широкоформатни принтери за печатници, специализирани в областта на CAD, GIS и къси тиражи на графични изображения. Новата система покрива нуждите от печат в секторитге архитектура, инженерство, строителство и производство (АЕC&M), както и корпоративната среда.

С Oce ColorWave 3000 клиентите могат да печатат дори и по-широк спектър от приложения – от черно-бели технически документи, чертежи и карти до цветни графични изображения с индор и аутдор приложения като плакати и банери.

 

Новата серия Oce ColorWave 3000 се състои от два различни модела: Oce ColorWave 3500 и Oce ColorWave 3700, като и двата отговарят на нуждите на фирмите, които печатат средни тиражи, което пести време и съответно допринася за по-бърза върза възвръщаемост на инвестицията.

Постоянно качество на цвета
Новите принтери включват доказана 10-годишна технология Océ CrystalPoint, която комбинира най-доброто от тонера и мастилено-струйната технология в Océ TonerPearls, смесвайки ги в тонер гел, който се кристализира върху медията. От представянето на  Océ CrystalPoint технологията през 2008 г., Канон инсталира повече от 10,000 печатни устройства по целия свят. Océ CrystalPoint дава възможността на клиентите да работят с по-достъпни медии без да правят компромиси с качеството. Отпечатъците са изцяло сухи, излизайки от печат, което позволява да бъдат използвани, подредени и навити на момента.

 

Ползването на Océ TonerPearls гарантира силна адхезия и устойчивост на драскотини, като технологията придава острота на линиите и минимално избледвяне на документите и изображенията. Всичко, отпечатано с Océ TonerPearls, е водоустойчиво, което позволява да се печатат изображения за външни пространства. 

Серията Océ ColorWave 3000 също включва Océ PAINT (Piezo Acoustic Integrated Nozzle Technology), което избягва запушването на дюзите, придава високо качество на отпечатъка, което от своя страна намалява времето за ежедневна поддръжка.

Print-to-finish

Océ ColorWave 3500 има капацитет до 4 хартиени роли и потребителите могат автоматично да сменят медиите за по-бързо производство. Océ ColorWave 3700 има капацитет до 6 роли с дължина 1200 м и може да печата до 368 кв.м. плакати на ден в бърз режим.

Серията Océ ColorWave 3000 включва софтуерния пакет Océ ClearConnect, който помага за печат на по-сложни поръчки и предлага по-гъвкав и интуитивен интерфейс при подготовката на печатни файлове към машината.
За да се избегнат грешки и закъснения при печата, Océ Publisher Select позволява на потребителите автоматично да прегледат файловете преди печат. Océ Print Assistant помага при този процес като автоматично предлага правилната програма за печат на съответната медия, засичайки изискванията на медията, така че машината сама да превключи на най-подходящата рола без да е нужна ръчна настройка.

Océ Folder Express 3011, Océ Folder Professional 6011/6013 и Océ Stacker Select предлагат компактни довършителни решения, предлагайки автоматично сгъване и възможност за подреждане в работна среда, в която се изисква бързо производство.
Удобна за работа на места, където пространството е ограничено, серията Océ ColorWave 3000 с Folder Express 3011 оставя 25% по-малко отпадък от предшествениците си Océ ColorWave 500 и ColorWave 700.

Отвъд техническите приложения

Océ ColorWave 3000 е лесен за ползване и позволява на печатниците да предложат нови услуги и приложения, които са много повече от черно-бели технически рисунки и да печелят поръчки в по-големи обеми и с по-високо качество.

Océ ColorWave 3700 поддържа повече от 40 различни типа медии до 800 м.
С технологията Océ MediaSense, разминаването между медията и печатащата глава автоматично се коригира до оптималното разстояние, което позволява печат на още по-широк спектър от медии, вкючително и на хартия без покритие.

Новата серия Océ ColorWave 3000 ще бъде доставена от Q3 през 2018 г.
„Независимо дали клиентите искат да продължат да отпечатват CAD документи или искат да разширят капацитета чрез продукция на графични изображения, серията Océ ColorWave 3000 им дава възможност и за двете. От създаването на новаторска визия, превръщането й в модел, а след това съживяването ѝ чрез цветни визуализации, клиентите могат да използват едноцветната система Océ ColorWave 3000 за постоянно висококачествени отпечатъци – един след друг, поръчка след поръчка.“ – коментира Карл Раймайкърс, Директор Индустриални и производствени решения, AEC&M и TDS, Canon Европа.

За Canon Европа

Canon Европа е регионалното EMEA подразделение на Canon Inc., глобален доставчик на технологии и услуги за работа с изображения и една от най-известните и обичани марки. Canon Европа извършва дейност в 120 страни и има 19 000 служители в региона и допринася за около 1/3 от приходите на Canon.

За контакти:

Canon България    
Дончо Нешев    
t. +359 882 275 007    
e. dontcho.neshev@canon.bg

ПР агенция Параграф 42    
Пламена Янчева    
t.  +359 886 427116    
e. p.yancheva@paragraph42.bg 

Деси Тодорова

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.