Canon пусна нови широкоформатни принтери за печат на техническа документация

1488

Новите ImagePrograf iPF760 и iPF765 ще заменят два вече остарели модела, в това число и iPF755.

ImagePrograf iPF760Двата нови принтера могат да печатат върху материали с ширина 914 мм и с резолюция 2400×1200 dpi.

Освен печат на документи от CAD- и GIS-приложения, ImagePrograf iPF760 и iPF765 могат да се използват и за направа на постери.

Новите принтери от серията ImagePrograf имат ред подобрения в програмното осигуряване в сравнение с другите предишни модели. Отделно от това при тях има хоризонтален стaкер за отпечатаната продукция и хард диск с обем 250GB (за модела iPF765).

По материали на: www.canon-europe.com
www.oceusa.com
Написа инж. Васил Станев

Васил Станев

Име: инж. Васил Станев

Професионален опит: Инженер- технолог полиграфическо производство, т.е. полиграфист от старата школа, завършил полиграфия в СССР, Украински полиграфически институт 1983 година. Създал е основните учебни програми по полиграфия в средното образование. Съавтор на Държавния образователен стандарт по полиграфия в средното образование. Инж. Васил Станев преподава дълги години в Добрич, където и изучава два випуска по полиграфия

Настоящи занимания: Преподавател в Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография в София. Той допринесе най-много за онлайн речника в Printguide.info, който обогати с над 400 думи. Инж. Станев е наш автор и консултант по всички въпроси, свързани с офсетовия печат и довършителната обработка.

В свободното си време: Превежда руска поезия и сърфира в социалните мрежи.