Canon разшири монохромното си портфолиото с ново семейство – varioPrint 140

1174
Canon разшири монохромното си портфолиото с ново семейство – varioPrint 140

Производителят демонстрира неотслабващо желание да инвестира в развитието на черно-белия производствен печат и да затвърди водещите си технологични позиции в този сегмент.

varioPrint 140

 

Надграждайки успеха и възможностите на предшественика си varioPRINT 135 и допълвайки технологичния доминант в сегмента – Océ VarioPrint 6000, чрез своята достъпност, новият varioPRINT 140 предлага неподражаеми производителност и надеждност, изключително качество на печат и разширени довършителни възможности, оптимизирани от новия Océ PRISMAsync 5 контролер.

За да подчертае успеха на предишното си поколение производствена монохромна система от среден клас – varioPRINT 135, Canon представи интересна статистика:

  • В световен мащаб са инсталирани над 4500 системи varioPRINT 135.
  • Машината с най-голям брой отпечатани страници на пазара, от семейството varioPRINT 135 е произвела над 50 милиона отпечатъка и продължава да работи.
  • Най-добре представящата се машина на пазара произвежда средно 1.1 милиона отпечатъка месечно.
  • Клиентът с най-много машини varioPRINT 135 притежава 58 единици.
  • Качеството на печат на varioPRINT 135 е оценено с „5 звезди“ от BLI – рейтинг, който се присъжда за първи път на монохромно устройство.

 

varioprint 140

 

Новото поколение varioPRINT 140 запазва технологичните предимства на предшественика си, добавяйки по-високи скорости на печат, по-висока цялостна производителност и функционалност. Смейството varioPRINT 140 допринася за по-успешния бизнес на собствениците си поради:

  • Уникални здравина, стабилност и производителност на оборудването.
  • Истински дигиталната технологията на печат Océ DirectPress, която не се влияе от заряд, светлина, температура, влажност, консистенции на тонер или девелопер, елиминира напълно познатото при стандартните дигитални системи влошаване на качеството на печат във времето. Сърцето на технологията е уникален барабан с приблизително 7500 електронни писти на повърхността си, които се контролират от специално създадени за целта интегрални схеми (ASIC’s), преобразуващи дигиталните изображения в електрически модел. Когато някоя от пистите е заредена, монокомпонентният тонер, който е едновременно магнитен и проводим, се привлича на точното място от повърхността на барабана в процес от една единствена стъпка.

 

               – Océ DirectPress означава константно качество от първия до милионния отпечатък, при допечатки и от машина на машина.
            – Без влошаване на качеството поради проблеми с LED печатна глава или замърсяване на Коротрон.
            – Най-високо качество на печат при сивите гами, отпечатвайки цветни файлове. „Най-добрите цветове при черно-бял печат“.
            – Печат на плътни сиви фонове без видими ивици и черти.
            – Стабилни работни процеси, поради по-голямата стабилност на барабана, който не се наранява лесно и може да се почиства.
            – Печат без деформиране на хартията, поради ниската температура на изпичане.
            – Технология без електрически заряд, което означава липса на вредни озонови емисии.

  • Océ HeatXchange

          При стандартните технологии на печат, се използват температури на изпичане на тонера от 220-260 градуса. Температурата на вече изпеченият лист не само, че не се използва, а и трябва да се намали допълнително, чрез допълнително вентилиране и разход на енергия.
          Océ DirectPress използва температура на изпичане от 100 градуса и натиск, като при излизането на листа от печатния модул, неговата топлина се прехвърля към входящите листи чрез HeatXchange модул.  
          Océ HeatXchange означава 30% по-малка консумация на електрическа енергия и разходи.

  • Océ ScreenPoint технологията представлява сложен софтуерен алгоритъм за преобразуване на цветни изображения в черно-бели и генериране на плавни сиви преливки. Уникалната и SuperCell растеризация предлага качество на печат, максимално близко до офсетното с ясни и отчетливи линии и равномерност на полутоновете. Технологията използва до 200 стойности на сивото дори и при 180 lpi ; като изображение с 200 стойнсти на сивото е съпоставимо с офсетен отпечатък с 4800 dpi. При стандартните дигитални технологии за печат, висок lpi показател означава по-малък брой на сивите скали.

Семейството varioPRINT 140, което идва със скорости на печат от 117, 133 и 143 A4 ipm, съответно за моделите varioPRINT 115, 130 и 140 е считано от клиентите за чудесна и достъпна алтернатива в постоянно нарастващия сегмент на малките тиражи книги. Уникалната му технология позволява безпроблемно и продължително използване на изключително широка гама от медии, вкл. и ценово достъпни офсетови и обемни хартии, като те не просто „минават“ през машините, а могат да бъдат използвани непрекъснато при тиражи.

За повече информация:

Саванто АД
Саванто е специализирана в консултирането и реализацията на проекти в областта на професионалния и производствен дигитален печат. Фирмата е акредитиран партньор на Canon за сегментите Advanced Production Print и Large Format Solutions, прехвърляйки дългогодишната си дейност като представител на Océ Technologies към новия собственик на марката – Canon.

София
бул. Тодор Каблешков №55А. ет 5, офис 9.
Тел.: 02/ 495 07 62
www.savanto.com

Интернет портал за печатни технологии.