Canon улеснява прехода от офсет към цифров печат с нова машина

2172
Canon улеснява прехода от офсет към цифров печат с нова машина

Мастиленоструйната Canon Niagara печата 3800 двустранни B3 формат листа за час.

Цветната дигитална печатна машина  Canon Niagara се отличава с патентованата четирицветна мастилена система, която се предвижда да бъде разширена до 6 цвята в близко бъдеще. Niagara печата върху хартия с и без покритие използвани и при офсетовия печат с формат 500×353 мм, като е предвидена за месечно натоварване от 10 милиона копия формата letter. Скоростта на печат на Canon Niagara е впечатляваща и достига до 3800 двустранни B3 формат листа за час. Дигиталната печатна машина е и предвидена да бъде част от работен поток базиран на основата на софтуерната платформа Océ PRISMA, заедно с допълнително подващо и довършително оборудване, управлявано и контролирано от системи за контрол на качеството.

canon niagara

От Канон твърдят , че създаването на печатната машина Niagara е резултат от съвместна работа на клиенти, експерти от индустрията и специалисти на Канон, занимаващите с проектиране на дигиталните машини, като очакванията за новата машина са насочени към разширяване на дейността в нови сегменти и намаляване на оперативните разходи.

Машината е ориентирана към средни и големи универсални офсетови печатници, дейта центрове, рекламни агенции занимаващи се с директен маркетинг и др.

Източник: www.usa.canon.com

Печатните глави на Canon Niagara са на Oce JetStream и ColorStream. Името Niagara e работно и е вероятно при официалното влизане в продажба в началото на 2014 на дигиталната печатна машина да бъде представена под ново име.

Пламен Давидов

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.