Canon Solutions America засади един милион дървета

1039
Canon Solutions America засади един милион дървета
Spread the love

Екологичната инициатива цели да помогне на клиентите да намалят емисиите въглероден диоксид

Canon Solutions America, компания, която е 100% собственост на Canon U.S.A., си партнира с организацията „Дървета за бъдещето“. Това организация с идеална цел от Мериленд, САЩ, която засажда милиони дървета по начини, които помагат за борбата с глада и бедността на хората в Субсахарна Африка. Партньорството е дело на дивизията за решения за производствен печат на Canon Solutions America, която е дарила 214 350 дървета през 2015. От стартирането на програмата си Eco Start, компанията е посадила повече от милион дървета от името на клиентите си.

Инициативите за опазване на околната среда и устойчиво развитие на Canon Solutions America обхващат всички аспекти от бизнеса на компанията. Още от фазата на разработка на продуктите, Canon отчита ефекта върху околната среда през целия жизнен цикъл на продукта. Компанията използва енергийно ефективни процеси за производство и елиминира опасните субстанции от продуктите и услугите си, когато това е възможно. Програмата Eco Start е продължение на тази отдаденост и е първата стъпка към въглеродно неутрално производство.

„От години имаме уникално успешни кампании за опазване на околната среда, които ще оформят бъдещето на планетата ни,“ каза Francis A. McMahon, старши маркетинг вицепрезидент на Canon Solutions America. „Разбираме, че е време да помислим за какво можем да помогнем. Като си партнират с нас , клиентите ни могат да са сигурни, че фокусът върху околната среда няма да се загуби. С всяка продадена производствена система Océ ще посадим дървета, които да компенсират емисиите въглероден диоксид от консумацията на енергия през първата година на работата й.“

За да засади дърветата, Canon Solutions America партнира с „Дървета за бъдещето.“ Тази организация е помогнала на хиляди общности по целия свят да подобрят качеството на живота си и околната среда като е засадила над 127 милиона дървета и премахва около два милиона тона въглероден диоксид от атмосферата всяка година.

Източник: https://www.csa.canon.com/

Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.