imagePress C10000VP е първата цветна машина на Canon, със скорост 100 страници в минута

1969
imagePress C10000VP е първата цветна машина на Canon, със скорост 100 страници в минута

Компанията добави нов върхов модел към гамата си листови печатни машини imagePress.

imagePress C10000VP

 

C10000VP е първата цветна печатна система на компанията със скорост на печат 100 страници в минута. Досегашната най-бърза машина печата с 80 страници в минута. Доставките на C10000VP ще започнат през следващия месец.

C10000VP е предназначена за производители на печатни материали и вътрешни отдели за печат. Тя печата в CMYK при максималната скорост на нехромирана хартия от 70 до 350 грама на кв. см. Максималният размер на листовете е 330x762mm и поддържа специализирани медии като синтетични материали. Разделителната способност е 2400dpi.

Скоростта при двустранен печат е същата като при едностранен, а предвиденото месечно натоварване е 1,5 милиона страници. Системата използва тонера Consistently Vivid (CV) също като сегашния модел imagePress C800, но работи при намалена температура на фиксиране, което според Canon води до по-постоянно и точно възпроизвеждане на цветовете.

Машината използва Twin Fusing Technology, което означава, че работи със 100 страници в минута дори при печат на тежки материали или такива на различни хартии. Друга новост е вградения спектрофотометър за калибрация на цветовете. Новата технология за контрол на регистъра лице-гръб осигурява напасване в рамките на 0.5mm.

Източник: outputmagazine.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.