Océ пусна нова серия екосолвентни принтери

1681

Холандската Océ пусна нова серия от широкоформатни екосолвентни принтери, които се различават от предшествениците си с по- добра производителност и по- високо качество на печат.

Océ CS9360

Серията наречена Océ CS9300 включва два нови принтера Océ CS9360 (162,5 см) и Océ CS9350 (137,1 см) .
 
Océ CS9360 може да печата със скорост до 29 м2/ч, което го прави с 60% по-бърз, от предишен модел Océ CS9160. Максималната скорост на печат на Océ CS9350 достига 27,9 м2/ч – което значи, че е почти два пъти по- бърз, от своя предшественик Océ CS9050.

В зависимост от вида на продукцията операторът може да избере необходимата резолюция. По този начин се оптимизира и скоростта на печат и разходът на мастило. За удобство при работа с по-големи поръчки се предлага и устройство за намотаване на ролата на вече отпечатаната продукция. Двете нови машини използват технологията Intelligent Interweaving, която свежда до минимум вероятността за поява на често срещани дефекти при широкоформатния мастиленоструен печат.

По материали на: www.printdaily.ru
Написа инж. Васил Станев

Име: инж. Васил Станев

Професионален опит: Инженер- технолог полиграфическо производство, т.е. полиграфист от старата школа, завършил полиграфия в Украйна. Създал първата матура по полиграфия в България, която се зачита за прием в специалност "Полиграфия" в ХТМУ София. Инж. Васил Станев преподава дълги години в Добрич, където и изучава два випуска по полиграфия

Настоящи занимания: Отскоро е назначен за преподавател в Националната професонална гимназия по полиграфия и фотография в София. Той допринесе най-много за онлайн речника в Printguide.info, който обогати с над 400 думи. Инж. Станев е наш автор и консултант по всички въпроси, свързани с офсетовия печат и довършителната обработка.

В свободното си време: Превежда руска и украинска поезия и сърфира в социалните мрежи.