Océ VarioPrint 6000 достигна над 1500 инсталации в Европа

1177
Océ VarioPrint 6000 достигна над 1500 инсталации в Европа

Над 1500 цифрови монохромни дигитални печатни машини Océ VarioPrint 6000 са инсталирани от Canon Европа в Европа. Освен тях, близо 175 са инсталациите на машини от серията Océ VarioPrint 6000 TITAN, от както модела е пуснат в продажба през август 2017 г.

Océ VarioPrint 6000

 

Изградена на основата на успешната платформа VarioPrint, серията Océ VarioPrint 6000 TITAN е сред най-бързите B3 цифрови монохромни дигитални машини за печат. През 2018 серията спечели награда European Digital Press (EDP) 2018 в категорията за монохромни печатни дигитални машини.

Изключителни резултати
Потребителите на серията Océ VarioPrint 6000 TITAN, които работят в областта на печата, издателската и транзакционната комуникация вече се радват на повишена производителност на разнообразни черно-бели приложения с високо качество, включително ръководства, книги, листовки и опаковки.

Elanders Hungary, компания, предлагаща глобални интегрирани решения в печата и опаковането, бе първият клиент на Canon в Европа, който през септември 2017 г. инсталира две преси VarioPrint 6330 TITAN, за да печата продуктови наръчници. Поддържайки обеми до 10 милиона копия A4 на месец, двете устройства произвеждаха по 3,5 милиона копия всяко в рамките на две седмици от инсталирането.

„Ние осигуряваме изключителни резултати на нашите клиенти и очакваме същото от нашите доставчици. Използваме цифровата преса VarioPrint 6000 от 2008 г. насам. VarioPrint 6000 заедно с услугата, предоставена от Canon, напълно отговарят на това изискване. Благодарение на изключителната производителност на първо поколение от серия Océ VarioPrint 6000 и нашият опит с машините VarioPrint 6000 Ultra от следващо поколение не сме колебали при поръчката на устройство от серията Océ VarioPrint 6000 TITAN от ново поколение. Откакто я инсталирахме, сме напълно удоволетворени, от това че отговаря на нашите бизнес нужди. “ –  коментира Макси Ренц, помощник мениджър на сайта.

Възможности за растеж
Построен на отлично изградената платформа Océ VarioPrint 6000, която използва иновативната технология Gemini Instant Duplex за най-висока точност на регистрацията, дигиталните печатни машини от серията Océ VarioPrint 6000 TITAN са оптимизирани за най-широка гама носители. Цифровите печатни машини са предназначени да помогнат на клиентите да разширят обхвата на своите приложения и да получат достъп до нови търговски възможности.

Клиент на Canon Bairle Druck & Medien GmbH е немска печатница, работеща повече от 65 години, специализирана в печат на инструкции за работа с битови уреди.

„Избрахме Canon, защото характеристиките на Océ VarioPrint 6000 TITAN бяха изключително убедителни. Имахме проблем с нашите съществуващи системи от други доставчици. Те не бяха предназначени точно за сектора производство на книги, където регистърът лице-гръб е критичен. Имахме прекалено много проблеми с качеството на печат, а с растежа, идващ от този сегмент, това беше важен критерий при вземане на нашето решение. За нас скоростта на производство и надеждността на ежедневното производство бяха решаващите фактори. Canon ни впечатли не само с усъвършенстваната технология, но и с доброто партньорство, което сме развили. Можем да се възползваме от нови пазари с потенциал за растеж на бизнеса ни и това включва монохромно книгопечатане, където точната регистрация е задължителна.“ – обяснява Тобиас Баирле, управляващ директор и собственик.

Висока производителност и медии с нисък грамаж
Опцията TITAN Light Weight Media (LWM) с технологията LWM Air Guide позволява печат върху субстрати с тегло до 45 грама на квадратен метър, което дава възможност за създаването на многобройни нови продукти за потребителите.

 

Rattpack Print and Packaging

Rattpack Print and Packaging във Виена, Австрия, произвежда опаковки и инструкции за употреба във фармацевтичния сектор. През есента на 2017 г. Rattpack инвестира в две преси от серията Océ VarioPrint 6000 TITAN; VarioPrint 6330 TITAN с опцията Light Media Media за вложки за продукти и VarioPrint 6180 TITAN за ръководства.

Бизнес предприемачът Мартин Шмутерер разясни защо серията Océ VarioPrint 6000 TITAN предлага правилното решение за бизнеса. Според него печатът върху нискограмажни хартии е особено труден, защото са изключително тънки и могат лесно да се разкъсат.

„Няма друго решение на пазара, което да може да печата надеждно върху такава лека хартия, при големи обеми. Благодарение на цифровия печат, ние можем да произвеждаме фармацевтични брошури икономично и да нямаме макулатури, ако например се променят регламентите. Сега просто отпечатваме точно това, което се изисква от нашите клиенти. С устройствата VarioPrint 6000 TITAN можем да създадем повече работни места за по-малко време.“ – коментира той.

Цифровите печатни машини от серията Océ VarioPrint 6000 TITAN не генерират практически никакви озонови емисии, отпадъчен тонер или мирис, докато потреблението на енергия се изчислява с 30% по-малко от другите машини в тяхната категория.

За контакти:
Canon България     
Дончо Нешев     
t. +359 882 275 007     
e. dontcho.neshev@canon.bg

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.