Océ VarioPrint i-series+ ново решение за листов инкджет

1003
Océ VarioPrint i-series+ ново решение за листов инкджет

Canon представи нова версия на листовата си мастиленоструйна технология – Océ VarioPrint i-series+. Целта ѝ е да промени представите за листовия инкджет печат като позволи висококачествен печат с широка цветова гама на разнообразни стандартни хромови хартии за офсетов печат.

Océ VarioPrint i-series+

 

VarioPrint i-series+ е резултат от продължителна развойна дейност на Canon в областта на нововъведенията в мастиленоструйния печат. Новостите включват съчетание от технология на печат, фърмуер и мастила, които заедно предлагат високо качество на печат върху по-широка гама материали. Това е допълнено от решения за управление на работния поток, които увеличават производителността и създават нови възможности за приходи.

Характеристики на Océ VarioPrint i-series+:

  • Поддръжка на повече хартии с хромово покритие, което води до повече потенциални приложения, отнася се както за матови, така и за гланцови хартии с относително тегло до 300 г/кв. см.
  • Повишено качество на печат с нови мастила и подобрени възможности за управление на цвета, които предлагат по-широка цветова гама. Подобреното качество е постигнаточрез повишена оптична плътност, минимално заместване на сивия компонент в цвета (GCR) и увеличено общо намастиляване. Допълнително за високото качество на печат помагат усъвършенствана система за компенсация в случай на проблем с дюзите и възможността за запис и зареждане на CMYK криви.
  • Разширена JDF/JMF интеграция за повече възможности за автоматизиране на довършителни процеси и интеграция с MIS системи.
  • Увеличена производителност със скорост на едностранен печат до 170 страници в минута, максимална ширина на листа 50 см и система за управление на материалите PRISMAsync, която осигурява точен регистър лице-гръб на печата.
  • Добавени за и подобрени възможности за отдалечена поддръжка и планиране на сервизните дейности за по-добро организиране на производствения процес.
  • Цялостна автоматизация и чрез новата поддръжка за довършителна техника като системата за онлайн лакиране Plockmatic HD LED

Ще има и възможност за собствениците на предишното поколение на машините да ги обновят и да се възползват от предимствата на повишена производителност и новите мастила.

Източник: canon.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.