Oce Colorado 1640 – основен акцент от Canon по време на FESPA 2017

1582
Oce Colorado 1640  – основен акцент от Canon по време на FESPA 2017

Положителна пазарна реакция на Canon UVgel технологията с енергичен отговор от клиентите за представянето на Oce Colorado 1640.

Oce Colorado 1640

 

Canon Europe, лидер в графичните решения, представи новият Océ Colorado 1640, първият продукт, базиран на технологията Canon UVgel, основен акцент на FESPA 2017 (Messe Hamburg, 8-12 май 2017 – щанд A1 B55). Това е европейският дебют на новия принтер.

Търсенето на новата машина с ширина на печат 164 см. За печат от рола на рола вече е факт, като над 30 системи са предварително поръчани от клиенти в Европа, Азия и Близкия Изток в осемте седмици след като продуктът беше представен в световен мащаб в началото на март. Първите поръчки са постъпили преди всичко директно в Canon Europe от установени доставчици на широкоформатни печатни услуги. Първите клиенти на Océ Colorado, много от които са собственици на плоскопечатащи принтери Océ Arizona и са преди всичко производители на табели и пана.

В коментар на първите реакции към представянето на Océ Colorado, Mark Lawn, директор на Director, Graphic & Communications Group Canon Europe, казва: „Изключително развълнувани сме от ефекта, който Canon UVgel технологията ще има в графичния сектор и сме поласкани от изключителната реакция на пазара. Производителността, качеството, гъвкавостта по отношение на материалите за печат и ниските разходи за експлоатация на Océ Colorado 1640 доказаха, че са изключително примамливи за производитителите на широкоформатни продукти. Доставчиците на печатни услуги, които решиха незабавно да инвестират в новата технология, са абсолютно сигурни във възможностите на Océ Colorado 1640 и предимствата на Canon UVgel за бизнеса си.”

Lawn допълва: „Няколкото европейски производители, които вече са виждали Canon UVgel технологията преди FESPA 2017 – много от които са все по-активни в областта на интериорния дизайн – бяха удивени от качеството на печат и ясно виждат възможностите за прилагане на Océ Colorado за широка гама продукти. Сигурни сме, че FESPA 2017 е отлична платформа за представяне продукта и очакваме да приемем много поръчки до края на седмицата.“

Демонстрациите на живо на Océ Colorado на щанда на Canon на FESPA 2017 ще бъдат провеждани всеки час, със сесии на английски и германски. Продуктите, които ще бъдат произвеждани на живо на събитието са част от интегрираната кампания създадена от Canon Europe за FESPA 2017 и включват банери за външна и вътрешна реклама, плакати, ролбанери, графики за под, канава и релефни тапети.

Océ Colorado 1640 се предлага за Европа, Близкия Изток и Азия от осми май 2017. Вече има над 100 семейства материали за печат, тествани за съвместимост с UVgel от Océ Supplies Knowledge Centre, което позволява прилагане на технологията за широка гама продукти.

Océ Colorado 1640 ще се продава през разширена дилърска мрежа с нови партньори, избрани от Canon, за да осигурят ценни знания и опит в подкрепа на клиентите, които използват технология за печат от рола на рола. Над 50 дилъра вече са сключили договори да предлагат и поддържат новата технология и Canon очаква FESPA 2017 да е важна платформа за набиране на допълнителни дилъри, като целта е до есента да има 70 дилъра в региона.

Pierre-Olivier Esteban, маркетинг директор за Европа за Широкоформатния печат, добавя: „Подобно на първите директни клиенти, дилърите разбират уникалните възможности на UVgel да реши някои от най-дразнещите компромиси, които се налага да правят доставчиците на печатни услуги с доминиращите латексова и екосолвентна технологии.

„Съществуващите партньори на широкоформатните технологии на Canon бяха нетърпеливи да разширят продуктовата си гама с Océ Colorado. Ние също така постигнахме незабавен успех в разширяването на мрежата си като добавихме нови дилъри със сериозен опит в продаването на машини за печат от рола на рола от други производители. Тези нови партньори са привлечени да работят с Canon като водеща марка в областта на печата и имат доверие на организацията за продажби и сервиз на Canon.”

Canon осъзнава високите очаквания сред производителите и подсилва сервизното обслужване, което предлага чрез специализирани екипи за продажби и консултации. Принтерът е оборудван с най-добра в класа си технология за обслужване, която включва система за диагностика, отдалечен достъп до устройството и инструменти за анализ. Тези технологични възможности са поддържани от първокласното обслужване на клиенти, осигурявано от Canon и партньорите им, което отговаря на потребността на печатниците за качество, скорост, време на готовност, гъвкавост, надеждност и предвидимост на разходите.

„С Océ Colorado 1640, Canon продължава подхода си за сътрудничество с партньорите си, споделя същите инструменти, подход и сервизни процедури, които направиха Canon еталон в обслужването на клиенти в широкоформатния сектор. Дилърите на Océ Colorado 1640 могат да предложат на клиентите си максимално ниво на надеждност, като същевременно оптимизират собствените си сервизни организации и подсилят връзката си с клиентите,“ заключи Esteban.

Двукратно награден продуктов дизайн
Новаторската концепция на Océ Colorado е отличена независимо с две престижни награди за индустриален дизайн –iF Design 2017 и Red Dot 2017. Те отличават революционния дизайн на принтера и ролята му за оптимизиране на производителността и удовлетвореността на потребителите.

Организиран от базирания в Хановер iF International Forum Design GmbH, IF е сред най-престижните и големи конкурси за дизайн в света, който привлича над 5500 предложения от над 2500 участника от 59 държави. Международно признатият конкурс Red Dot също избира сред над 5500 предложения, които са тествани и оценявани от жури от 40 независими дизайнери, професори по дизайн и специализирани журналисти.

„Петдесет и шестте награди iF за продукти на Océ от 1974 до 2017 доказват силният стремеж към постоянно повишаване на качеството в интерес на всички потенциални потребители. Печатната технология и пазарът трябва да се сблъскат с колосални промени в последните години, което превръща диверсификацията в необходимост. Дизайнът и технологията трябва да бъдат използвани по най-добрия възможен начин, за да приемат предизвикателствата, и да бъдат по-полезни за клиентите. Canon винаги е бил сред лидерите на промяната и марката Océ се асоциира с доверие и надеждност. Компетентността в областта на дизайна може да се разглежда като предпоставка за пазарен успех,“ каза Ralph Wiegmann, Изпълнителен директор, iF International Forum Design GmbH, Хановер.

Проф. д-р Peter Zec, основател и изпълнителен директор на Red Dot Award коментира: „Победителите на Red Dot имат правилен подход към дизайна. Те са осъзнали, че добрият дизайн и икономическия успех вървят ръка за ръка. Наградата от критичното жури на Red Dot документира високото качество на дизайна и успешната им политика по отношение на дизайна.“

Източник: Прес информация на Канон

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.