Cintiq 24HD Touch – най-търсеният графичен дисплей-таблет на пазара

8649

През лятото на 2012 световния лидер в производството на графични таблети – WACOM, обяви два нови модела от професионалната серия дисплей-таблети Cintiq: Cintiq 24HD Touch и Cintiq 22HD.

За изминалите няколко месеца новия Cintiq 24HD Touch беше най-търсения дисплей-таблет на пазара.

Cintiq 24HD Touch

Cintiq 24HD Touch предлага на потребителите си по-голямо удобство и възможност да работят по по-интуитивен и естествен начин, като комбинира най-добрата Pen технология на WACOM с мулти „тъч” функционалност.

Потребителите на Cintiq 24HD Touch получават идентично усещане при работа с двете си ръце, както, ако използват традиционните материали, като: бои, маркери, глина и др., като това се постига благодарение на невероятните възможности на съвременните творчески софтуерни приложения. Последните версии на тези приложения включват мулти „тъч” функционалност и поддръжка на комбинации от жестове при докосване, което прави новия Cintiq 24HD Touch идеалното устройство за скициране, илюстрации, 3D моделиране, анимация и много други. Възможността за завъртане или мащабиране с едната ръка, като едновременно се рисува с другата дава напълно естествено усещане на потребителите и им позволява да се потопят напълно в творческата си атмосфера.

В последната версия на Corel® Painter™ 12.2 е включена поддръжка за функцията мулти „тъч” за таблетите на WACOM и това допълнително помага на творците да работят със силата на дигиталните инструменти по един напълно естествен и интуитивен начин. Добавянето на тази функция позволява на потребителите бързо и лесно да местят, въртят или мащабират изображението, вместо да се търсят специални бутони или бързи клавиши за това. Новият Cintiq 24HD Touch поддържа 1.07 милиарда цвята и покрива 97 % от цветовата гама на Adobe, което е от съществено значение за работата на професионалните фотографи, графични дизайнери, видео оператори, аниматори, разработчици на игри и др. Сега всички те могат да бъдат сигурни, че след калибриране, цветовете, които виждат в процеса на работа ще съответстват на тези при печат.

Cintiq 24HD Touch

Както предишния модел Cintiq 24HD, така и новия Cintiq 24HD Touch предлага най-доброто решение за ергономичност. Потребителите, които работят дълги часове на компютър могат да оценят уникалната стойка, която може да се нагласи в различни позиции, осигуряващи максимален комфорт. Стойката може дори да се постави на ръба на бюрото, така че дисплея да застане точно над скута на човека. Самият дисплей може да се завърта настрани, както и във вертикални позиции.

Голямо удобство са и експресните бутони, които могат да бъдат настроени за команди за бърз достъп, както и за най-често използваните клавиши от клавиатурата като: Alt, Shift и др. Използването на тези бутони, освен че спестява време, свежда до минимум използването на клавиатурата.

Източник: Адком

Интернет портал за печатни технологии.